Проектът на ИАНМСП за организиране на търговски мисии и форуми приключи успешно

OFFNews 16 октомври 2018 в 13:29 2851 0

Проект "Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи" към Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия приключи успешно. Това обявиха от ИАНМСП на пресконференция денс.

Тя бе открита от изпълнителния директор на агенцията д-р Александър Минев, който приветства гостите на събитието, на което присъстваха ръководителят на проекта Борислав Димитрачков и Боряна Минчева, която е координатор.

Целта на идеята бе насърчаване на интернационализацията на българската икономика чрез улесняване на достъпа на българските малки и средни предприятия до приоритетни външни пазари и осигуряване на условия за доброто им позициониране и устойчиво присъствие в международен мащаб.

При изпълнение на проектните дейности се разкриват възможности за установяване на преки контакти и договаряне на съвместни бизнес партньорства между български фирми и техни чуждестранни партньори.

Благодарение на реализирането на идеята са създадени условия за българските предприятия да осъществят контакти с бизнес партньори от широк спектър от сектори, включително електроника, информационни и комуникационни технологии, машиностроене, автомобилостроене, интериорен дизайн, козметика, транспорт, енергетика и други.

В проекта са взели участие и фирми от целеви пазари – държави от ЕС, като Германия, Чехия, Унгария, Полша, Австрия, Малта, Италия и др., от Индия, както и такива от Близкия Изток – Катар, ОАЕ, Иран и др. страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика