Приключи първата фаза на конкурсната програма БАКБ Предизвикателство

OFFNews 01 декември 2017 в 13:43 2026 0

Предприемачи от цялата страна изпратиха своите идеи за “зелен” и устойчив бизнес. Те ще се борят за участие в стартъп акселератор и безвъзмездно финансиране. Най-добрият бизнес план ще получи целева награда в размер на 20 000 лева. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лева.

Програмата БАКБ Предизвикателство е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause, в партньорство с Българо-американска кредитна банка. Предназначена е за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите - със социален или екологичен ефект. Подкрепя стопански инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие.

Лидерите на 53% от кандидатстващите екипи са мъже, а 47% - жени.
В конкурса участват идеи на фирми от общо 21 населени места. Най-много кандидати има от София – 46%, от Варна са 13% от кандидатурите, а 9% - от Пловдив.
Най-много кандидати предлагат проекти за производство на "зелени" продукти – 38% или за оползотворяване на суровини и отпадъци – 16%. Равен брой са предложенията в сферата на „устойчива градска среда“ и „иновации“ – по 13%, идеите за устойчиво земеделие са 11%, а проектите за туризъм, развиван по устойчив начин са 9%.
В следващия месец изпратените бизнес идеи ще бъдат оценени от професионалисти в сферата на предприемачеството и зелената икономика. Половината ще бъдат допуснати до онлайн събеседване, а в обучителната програма ще бъдат включени до 15 екипа.

БАКБ Предизвикателство предоставя възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за своята идея, да изработят жизнен бизнес модел и да създадат своя първи бизнес план. Най-добре представилите се в конкурсната надпревара ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център и доказала своята ефективност във времето.

Участниците ще разработят своите бизнес проекти и ще ги представят публично в края на месец април.Оценяването на бизнес плановете ще бъде поверено на авторитетно жури. Селектираните бизнес идеи ще бъдат представени на широката публика, чрез националните медии.


Пълната информация за БАКБ Предизвикателствоможете да намерите на адрес:
https://www.rinkercenter.org/bg/bacb-predizvikatelstvo.html

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!