Повече от 20 големи работодатели ще търсят кадри на трудова борса в "Младост"

OFFNews 09 май 2017 в 14:53 10685 0

Повече от 20 големи работодатели ще търсят нови служители на трудовата борса в читалище "Бъднина" (до метростанция "Александър Теодоров-Балан") в столичния квартал "Младост 2". Събитието ще е на 18 май от 10,30 до 12,30 часа.

На трудовата борса могат да участват всички заинтересовани - безработни, заети и учащи. До момента от компаниите, които са потвърдили участие, има големи търговски вериги, охранителни фирми, колцентрове, водещи IT компании, дружества от областта на кредитирането, частни училища и хотелиери.

"Трудовата борса е изключително полезна, тъй като дава възможност за лични срещи между мениджърите по човешки ресурси и хората, търсещи работа. Те си носят CV-та и документи за професионална квалификация и много често получават покана за второ интервю, а след това и за назначение", обясни Валентин Хетимов, изпълняващ длъжността началник отдел "Посреднически услуги" в Бюро по труда – Изток.

До края на годината бюрото по труда, което отговаря за 6 от столичните общини - "Младост", "Изгрев", "Панчарево", "Искър", "Слатина" и "Студентска", планира да организира и специализирана трудова борса за безработни младежи.

"Безработните на възраст до 29 години се нуждаят от специално отношение и основен приоритет в работата ни е да им помогнем по-бързо да си намират работа", добави Хетимов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови