Поляци или румънци ще вземат 77 милиона лева от БДЖ за вагони

OFFNews 20 декември 2019 в 13:33 3667 0

Полската „Х. Цегиелски - Фабрика пояздув шинових” Sp.z.o.o. („Завод за релсови превозни средства” ООД) и румънската „Астра вагоане калатор” АД са кандидатите, подали заявление за участие в обществената поръчка за доставка на 40 пътнически вагона за „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД.

Това стана ясно на официалното отваряне на заявленията за участие, подадени в обявения срок.

Заявената поръчка е за производство на 14 вагона втора класа, 10 вагона първа класа, 8 вагон-бистра и 8 вагона, пригодени за лица с ограничена подвижност, които да отговарят на всички съвременни европейски изисквания за комфорт при пътуване.

Вагоните ще разполагат с автоматична система за климатизация, обезопасени електрически контакти 220 V с достъп до всяко седящо място, Wi Fi, вътрешни и външни информационни дисплеи, система на видеонаблюдение и др. Новодоставените вагони ще бъдат предназначени основно за обслужване на дългите маршрути до Варна и Бургас.

Прогнозната стойност на поръчката е 76 668 536.00 лв. без ДДС, като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти.

Предполагаемата доставка на първите нови вагони е до 12 месеца след подписването на договора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови