Петролната и газова асоциация избра нов председател

OFFNews 13 декември 2023 в 10:14 1333 0

Светослав Бенчев

Снимка БГНЕС

Светослав Бенчев

Българската петролна и газова асоциация избра нов Управителен съвет на общо събрание, проведено на 12 декември.

От своя страна Управителният съвет избра своя нов председател – Светослав Бенчев, съобщават от асоциацията.

Членовете на БПГА благодарят за успешната дейност на досегашния председател – Живодар Терзиев, който оглавяваше асоциацията в продължение на два мандата. Според Устава мандатите на един и същи председател са ограничени до два.

Светослав Бенчев е част от екипа на БПГА от 2010 година, започвайки своята дейност като експерт по европейско и международно право. От 2015 г. изпълнява длъжността юрист, а от 2019 г. - главен юрист, длъжност, която заема в асоциацията до избирането си.

Светослав Бенчев е възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил-Философ”. Той продължава образованието си в университета „Робърт Шуман” в Страсбург в областта на международно и европейско право. Завършва магистратура „Общностно право” в университета на Люксембург, след което специализира в Съда на Европейския съюз.

Работил е в частния сектор във Франция. Има магистратура „Право на интелектуалната собственост” от Центъра за изследване на интелектуалната и индустриална собственост в Страсбург. Съосновател на Асоциацията на българските студенти в Страсбург. Автор на статии, свързани с правото на ЕС в областта на данъчната политика и двойното облагане, със Закона за запаси от нефт и нефтопродукти, Закона за данък добавена стойност и др., както и на публикации в българския печат по актуални въпроси.

Българската петролна и газова асоциация е основана през 1999 година. В момента тя обединява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива. БПГА е национално представителна организация. Член на Българската стопанска камара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки