Петко Николов пак е шеф - този път на Патентното ведомство

OFFNews 23 август 2016 в 15:13 8128 0

Снимка БГНЕС

Петко Николов е назначен за председател на Патентното ведомство със заповед на министър-председателя. От поста, поради навършване на пенсионна възраст, е освободен Камен Веселинов, съобщи правителствената пресслужба.

Предложението за новото назначение на Николов е дошло от министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Новият шеф на Патентното ведомство е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“. Има докторантура по интелектуална собственост в УНСС. 

Доскоро Петко Николов бе председател на Комисията за защита на конкуренцията. Той оглавяваше антимонополното ведомство от 2003 г. досега, което го превръща в най-дълго задържалия се държавен служител на ръководен пост. Николов бе назначен още по време на управлението на правителството на НДСВ и ДПС, а след това оцеля при кабинетите на Сергей Станишев, Бойко Борисов, Марин Райков, Пламен Орешарски, Георги Близнашки и след това изкара почти половината от мандата на второто правителство на ГЕРБ.

Сега призът за най-удачно оцеляващ в държавната администрация остава за председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, който бе назначен на върха в това ведомство през 2007 г. от правителството на Сергей Станишев, а след това още 5 кабинета не посмяха да го пипнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!