Quantcast

Парламентът обложи лотарията с държавна такса

Нели Чолашка Последна промяна на 05 декември 2014 в 10:05 3360 0

Печалбата от традиционните лотарии и игрите Бинго и Кено, както и техните разновидности ще бъде обложена с държавна такса.

Това предвиждат промени в Закона за хазарта, внесени от депутати от ГЕРБ, които бяха приети окончателно от депутатите на второ четене.

Първи проект с подобни промени в Закона за хазарта внесе Георги Кадиев от БСП. Неговият вариант беше подкрепен от временната бюджетна комисия, но в зала от ГЕРБ гласуваха "въздържал се".

Кадиев ги обвини, че са се договорили с известен български хазартен бос, който има и лотария и от това бюджетът ще изгуби 5 млн. лв.

Още следващия ден обаче беше внесен проект, подобен на този на Кадиев, от група депутати от ГЕРБ.

Измененията предвиждат се добавят лотарийните игри, Бинго и Кено към хазартните игри и те ще бъдат облагани по начина, по който се облагат всички хазартни игри.

Собствениците на офлайн лотарийни игри ще плащат 15% върху оборота, а организираните онлайн игри - 20% върху разликата между лични приходи и изплатена печалба.

В момента има държавна лотария и т. нар. "Национална лотария", която е частна плюс различни разновидности на игрите Бинго и Кено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X