Нов бюджет ще има в края на мандата на служебния кабинет

OFFNews 04 февруари 2023 в 11:20 1903 4

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Лазар Лазаров

Нов бюджет ще има в края на мандата на служебния кабинет, заяви пред Нова телевизия служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Той добави, че бюджетът, който ще предложи кабинетът, ще отразява и досегашната политика на служебното правителство – ще има значителен ръст в социалните разходи.

По думите му обаче сега основният приоритет на правителството е да организира провеждането на честни и прозрачни избори.

Лазаров припомни, че по предложение на първия служебен кабинет на Гълъб Донев има 20-процентно увеличение на минималната работна заплата (МРЗ) на годишна база и увеличение на прага на бедност с 22 процента.

Министърът коментира и приетото в края на 48-ото Народно събрание решение минималната работна заплата да е 50% от средната. Според Лазаров този автоматизъм не отразява директивата за минимални работни заплати на Европейския съюз и затова синдикати и работодатели имат право да са недоволни. По думите му това не е бил най-важният законопроект, който да бъде приет спешно в рамките на този парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1295

4

AlexT

04.02 2023 в 13:25

4 .!Отново жълттата червена преса иска да отклони българите от Европейския ни път, от надеждите ни за силна Европа , която няма да позволи на архаичната империя - да ни влияе , да ни завладява- умствено,физически, икономически ..Време е за нова . СИЛНА, гражданска позиция, действия- за да им покажем, че тяхното, на червените слуги на путин - НЯМА да стане !! И няма да станем олигархична , неясна,мътна , завладяна държава , отново, като до 1989 година !! Ще успеем ..!! .С Нам и БОГ !!

-1295

3

AlexT

04.02 2023 в 13:24

3 ..По това време, чехи, унгарци, източно германци , поляци - не си губеха времето ...Но , тогава , НИЕ гражданите, показахме ПОСОКАТА , на водачите ни, КАКВО искаме и ЗА - какво сме !! Ние, свободните , нормалните граждани,,Гражданската сила на гражданите - тогава беше водеща- нашата !! Много от тях си отидоха ,уви ..Други - емигрираха ..Но, сега , е нужна пак нашата мобилизация, сила, надежда, постоянство, ясни искания , защото пак искат да ни забият в безвремието на 'азиатските " щения на путинци , на лъжите - за "националните държави и отечества " на тези плужеци- сидеровци и сие " !Отново жълттата червена преса иска да отклони българите от Европейския ни път, от надеждите ни за силна Европа , която няма да позволи на архаичната империя - да ни влияе , да ни завладява- умствено,физически, икономически ..Време е за нова . СИЛНА, гражданска позиция, действия- за да им покажем, че тяхното, на червените слуги на путин - НЯМА да стане !! И няма да станем олигархична , неясна,мътна , за

-1295

2

AlexT

04.02 2023 в 13:23

2 ..и тежкия живот след това - смачкаха на доста хора - надеждите ..Имаше негодни 'водачи" ..Няма защо да го крием ./Къде са те сега и техните партии? / .Имаха нашата подкрепа, но разни лични борби, непоносимост между водачите , лични интереси , съглашенство с комунистите и т.н.., доведоха до разводняване на радикалните мерки, които трябваше да се приемат ..Не всичко беше и добре премислено..И нямаше кой друг/ освен и саботажа на комунистите /, който да е отговорен за последващите ни провали, освен водачите , ръководителите на опозицията , тогава !! Те не ОЩЕ знаеха с КОГО си имат работа-комунистите и техните наследници - виждате ги и днес, уви !!Допусна се разнобой и елементарно ,и глупаво разединение, подклаждано от комунистите ..Дертлиев тръгна в една посока ,а дори и Стефан Савов ,и г-жа Мозер излязоха от СДС и т.н..Личното ЕГО взе връх и последваха следващите провали и т.н..Голяма тема ..По това време, чехи, унгарци, източно германци , поляци - не си губеха времето ...Но , тога

-1295

1

AlexT

04.02 2023 в 13:21

Зимата на 1997 година, беше бурна , яростна , динамична, с много чувства, яд, вик за справедливост .И беше студена ..Живеех близо до Витошка и шествията започваха от НДК..Не пропуснах нито едно едно..Малката ми дъщеря беше на раменете ми/ на 7 години/. Понякога и беше начело на шествието-тичаше да се ръкува с водачите ::))) ..Ех, времена на надежди .. Следваше и обсадата на Парламента..Но и тогава не бяхме повече от 80000-100000 граждани - при милионна София !?? Никой от нас не мислеше за пари, работа.... Имаше по-важни неща в живота ..Комунистите пак се бяха самозабравили , но вече срещу тях имаше не само крепостни селяни , безропотни..Ние, гражданите сложихме на тепсия властта на опозицията - нашите кандидати ..Властта се търкаляше по софийските улици ..В цялата страна вреше и кипеше..Пак си помислехлихме, че с тези комунисти - е свършено ..Но, последващите НЕ радикални мерки, реформи,лустрация ?, поемане на разни спогодби, страх,непълни Закони, и тежкия живот след това - смачкаха на