Над 250 регистрирани за Втората годишна конференция на Международната данъчна асоциация в България

На събитието ще присъстват международно признати експерти от сферата на данъчното право

OFFNews 06 ноември 2018 в 09:47 1353 0

Бъдещето на ДДС и най-новите тенденции в сферата на дигиталната икономика ще са водещите теми в предстоящото второ издание на специализирания международен форум на адвокатите във финансовото право. Събитието, което ще се проведе на 8 и 9 ноември в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“, вече привлече интереса на повече от 250 души, които ще имат възможността да чуят експертното мнение на представители на Европейската комисия, ОИСР и реномирани учебни заведения от цяла Европа във връзка с актуалното състояние на сектора на данък добавена стойност.

Първият ден на конференцията ще започне с презентация на най-новите проекти и предложения на Европейската комисия в областта на ДДС, представени от Агустин Мигез-Перез, служител в Генерална дирекция „Данъчно облагане и митнически съюз“ на ЕК, и ще продължи с интересен анализ на електронната търговия и окончателната система на ДДС от проф. Мари Ламанш, професор по международно и европейско данъчно право в Института за европейски изследвания.

Акцент в следобедната програма на конференцията ще бъде презентацията на Георги Симеонов, директор „Данъци“ в Делойт България на тема „Неотложните поправки в Директивата за ДДС и тяхното отражение в България“, последвана от детайлен анализ на възможностите на модерните технологии във връзка със събирането на ДДС и превенцията на ДДС измами, представен от Рик Франке, данъчен консултант в Taxtura Tax & Legal.

Първият ден на Втората конференция на Международната данъчна асоциация в България ще завърши с обобщение на влиянието на решенията на Съда на ЕС върху българското право по отношение корекциите на начислен ДДС и използван данъчен кредит в съдебната практика. Темата ще бъде представена от съдия Мадлен Петрова от Върховния административен съд.

Организатор на събитието е IFA България – сдружение, основано през 2012 година и признато от IFA - Международната данъчна асоциация, през 2014 година. В българската организация членуват вече над 60 корпоративни и индивидуални професионалисти, сред които преподаватели, съдии, одитори и счетоводители (одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, адвокати и адвокатски кантори.

Основни спонсори на Втората конференция на IFA в България са DELOITTE и VIVACOM. Събитието се реализира с подкрепата на IFA Bulgaria, ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“, Lenz & Staehelin, Димитров, Петров и Ко, Адвокатско дружество „Йорданова, Ризова и съдружници“, Savov & Partners, Taxture, euVAT ONLINE, Chronika и Devin.

Медийни партньори на събитието са b2bmedia, ICT Media, Ciela Norma и OFFNews. Цялостното комуникационно обслужване е поверено на агенция за интегрирани маркетингови комуникации 3CON.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови