Лукойл отговори на ГЕРБ и ДПС: Плащаме си всички данъци

OFFNews 24 октомври 2023 в 17:26 2925 0

Лукойл

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Лукойл

Нефтената рафинерия в Бургас "Лукойл Нефтохим" отрече обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че не си плаща данъците. В изявление до медиите от компанията заявиха, че си плащат всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълняват задълженията си към държавния бюджет.

Вчера управляващата "некоалиция" обсъди евентуален отказ от дерогацията за внос и преработка на руски петрол у нас. ГЕРБ и ДПС поискаха извънредно пленарно заседание в петък, на което ще се разгледа президентското вето върху Закона за енергетиката. Причината са сблъсъците в позициите на "некоалицията" по отношение на рафинерията на "Лукойл" в Бургас. От ГЕРБ твърдят, че благодарение на объркано гласуване компанията е получила 100% монопол при съхранението на горивата в България. ГЕРБ и ДПС настояват "Лукойл" да плати невнесените си данъци и твърдят, че с тези средства могат да се раздaват по 73 стотинки компенсация на литър гориво на шофьорите.

''Милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия''. Борисов нападна Лукойл

Днес от "Лукойл" отговориха на твърденията на ГЕРБ, като заявиха, че навременно плащат всичките си задължения към държавния бюджет. Ето позицията на нефтената рафинерия:

"ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД заявява, че плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълнява задълженията си към бюджета на Република България. Във връзка с прозвучалите в национален ефир измислени твърдения на отделни политици, заявяваме, че Дружеството е изплатило изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължава да плаща авансово и двата вида задължения за 2023 г. в съответствие с българското законодателство. Установено е добро оперативно взаимодействие с органите на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“ и всички законно дължими плащания се извършват в срок. Твърдения за обратното не отговарят на истината и накърняват доброто име на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД. Дружеството си запазва правото да защитава интересите и деловата си репутация с всички достъпни средства."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки