Край на вечните концесии

OFFNews 08 юли 2016 в 11:35 4513 0

Край на вечните концесии - ако някой взема концесия за срок от 50 години или повече, то той ще може да го направи само с решение на парламента, а на общинско ниво концесия ще се позволява за срок от 25 години само с разрешение на Общинския съвет.

Това решиха депутатите, като гласуваха на първо четене промени в Закона за концесиите. Също така концесия ще може да се възлага вече само от министри и кметове на общини. 

Промените в закона отнесоха доста критики. Народният представител от БСП Янаки Стоилов заяви, че групата му няма да подкрепи законопроекта в този вид, тъй като не защитава националните интереси. 

Според депутата Иван Иванов от АБВ чрез този закон ще продължи практиката на разграбването на държавните богатства за жълти стотинки и каза, че групата ще се въздържи по време на гласуването. 

Депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров също декларира, че групата му няма да подкрепи промените в Закона за концесиите.

Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че промените в закона са съобразени с европейското законодателство и дава нови възможности в сферата на публично-частното партньорство. Според Дончев сега вече държавните активи може да се ползват изгодно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!