Илон Мъск се сдоби с 9,2% дял в Twitter, акциите му скочиха с 23%

OFFNews 04 април 2022 в 15:59 1497 0

Снимка Getty Images

22 март - Грюнхайде, Германия. Илон Мъск преди откриването на първата европейска фабрика за електрически коли Tesla.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск разкри, че е станал собственик на 9,2% дял в Twitter, което го прави най-големият акционер в сайта за микроблогове и предизвика 23% ръст на акциите му, съобщи Ройтерс. 

Наскоро милиардерът заяви, че "сериозно обмисля" изграждането на нова социална медийна платформа, като същевременно постави под въпрос ангажимента на Twitter към свободата на словото.

Според Ройтерс Мъск притежава 73,5 милиона акции на Twitter, което оценява пасивния му дял в компанията на 2,9 милиарда долара на базата на затварянето на акциите в петък. Акциите се държат от фонда Elon Musk Revocable Trust, на който той е единствен попечител.

Илон Мъск е активен потребител на Twitter и има над 80 милиона последователи. Напоследък обаче той критикува платформата и нейните политики, като твърди, че компанията подкопава демокрацията, като не спазва принципите на свободата на словото.

"Бихме очаквали, че този пасивен дял е само началото на по-широки разговори с борда/ръководството на Twitter, които в крайна сметка биха могли да доведат до потенциално по-агресивна роля на собственик на Twitter", заяви анализаторът на американската инвестиционна Wedbush Дан Айвс, предаде Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови