'Газпром' не одобрява предложените транзитни такси за Турски поток

Последна промяна на 19 декември 2018 в 13:15 1430 0

Снимка Архив/БГНЕС

'Газпром' не одобрява разчетите на "Булгартрансгаз" за размера на транзитните такси по бъдещото трасе на тръбата Турския поток, която трябва да пренася газ през България до Европа.

Това стана ясно от изказване на началника на отдел "Логистика" в "Газпром Експорт" Дмитрий Грачов по време на заседание на КЕРВ. В комисията се проведе обществено обсъждане на готвените от държавния газов оператор "Булгартрансгаз" правила за преноса на газ от турската до сръбската граница.

Нормата на доходност е завишена, което води до по-високи тарифи. Това каза началникът на отдел "Логистика" в "Газпром Експорт" Дмитрий Грачов по време на заседанието на КЕВР за провеждането на третата и ангажираща фаза 3 от процедурата Оpen season за разширение на газопреносната система на "Булгартрансгаз" ЕАД.

Представителят на руската компания смята, че всичките разходи по създаването на газопреносните мощности ще бъдат покрити за сметка на дългосрочното резервиране.

Дмитрий Грачов счита, че дружества, които са в добро финансово положение, не са длъжни да предоставят финансово обезпечаване. По думите му това е прекалено високо изискване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !