ЕКО отваря бензиностанция на самообслужване

Александра Маркарян 27 април 2018 в 14:38 10991 0

Снимка OFFNews

„Хeленик петролиум" ще инвестира между 8 и 9 млн. евро в България до края на годината. Компанията, която притежава 89-те бензиностанции ЕКО у нас, планира да отвори две до три нови до края на 2018-а, обяви изпълнителният директор на ЕКО Алексис Атанасопулос в Солун.

Две от тях ще са в София. Едната - на ул. „Кирил Николов" (Фондови жилища) – се планира да е на самообслужване след 19 ч. и да работи 24 часа, а горивото да е на по-ниска цена.

Тази година ще заработят и две инсталации за зареждане на електрически автомобили – на магистрала „Тракия", на 122-ри км, близо до Пловдив, и в София – на бул. „България". Зареждането ще е безплатно за клиентите ни, увери Атанасопулос.

Започва и строителството на нова бензиностанция край Казичене. Вчера е приключила процедурата по придобиването на имота, съобщи още изпълнителният директор на ЕКО.

ЕКО започва и ребрандиране на бензиностанциите, като първата готова е край Ихтиман.

Hellenic Petroleum е лидер в енергийния сектор на Югоизточна Европа. Освен в Гърция, където има 1700 бензиностанции, оперира в България, Сърбия, Кипър, Черна гора, Албания.

Атанасопулос коментира и започналата процедура по продажбата на мажоритарния дял на компанията, обявена от Гръцкия приватизационен фонд. „Като компания сме готови за това – сега е добър момент, имаме добри резултати и силна позиция. Искаме да получим оферти от сериозни играчи от енергийния сектор".

До 18 май заинтересованите компании трябва да заявят интереса си, а подбраните ще бъдат поканени за участие във втория етап.

Основният акционер в Hellenic Petroleum е Paneuropean Oil and Industrial Holdings с 45,47% от капитала на дружеството. Гръцкият приватизационен фонд е собственик на 35,48% от капитала, а останалите малко над 19% са в ръцете на гръцки институции и частни инвеститори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!