До 25 януари АПИ и Столична община решават за Северната скоростна тангента

OFFNews 02 януари 2019 в 17:40 2277 0

До 25 януари работна комисия на експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Столична община трябва да излезе с решение, с което да се удовлетворят исканията както на агенцията, така и на общината относно ползването на участъци от републиканската мрежа на територията на общината, включително и на Северната скоростна тангента.

"Целта е да не се намаляват приходите на агенцията от пътни такси, основно тол за превозните средста над 3,5 тона, които ще се събират от 16 август, тъй като те са необходими за изграждането и поддържането на инфраструктурата", заяви инж. Глосов. 

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов каза след срещата, че има още много да се работи на експертно ниво, защото трябва да намери законосъобразна форма, която да е съобразена с очакванията на хората от столицата, но и да се осигури финансов ресурс за развитието и поддържането на транспортната инфраструктура.

Г-н Барбалов подчерта, че предстои да се обсъди дали Столична община ще има възможност да поддържа Северната скоростна тангента, тъй като в момента 16-километровият участък се поддържа от АПИ.

"Надявам се в рамките на добрия диалог да намерим приемливо за всички решение", каза заместник-кметът на София

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!