Делян Добрев: Няма да има прогнозни сметки за ток

OFFNews 24 декември 2014 в 10:39 1564 0

Делян Добрев

„Не съм съгласен електромерите да се отчитат на 3 или 6 месеца и да се плащат прогнозни сметки. Новите технологии позволяват да се сменят електромерите с такива с дистанционно отчитане, те дори позволяват и домакинството да следи сметките си.

Това обяви пред Нова телевизия председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и бивш енергиен министър Делян Добрев.

Той напомни, че филмът с отчитането вече сме го гледали през 2012 г., когато има сега има серия от почивни дни.

„ЕРП-тата трябва да са предупредени, че няма да се позволи да фактурират повече от 30-дневен период и ако го направят ще бъдат наказани с цялата сила на закона”, предупреди Добрев.

Той посъветва хората да сравнят декемврийските си сметки с тези за ноември и да сигнализират, ако ЕРП-тата не са изпълнили закона.

От стенограмата на последното правителствено заседание стана ясно, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е разпоредил проверка на отчитането на месечните сметки за ток (той често съобщава важни за него неща чрез стенограмите).

Така Борисов се застрахова от нови зимни протести, които прекратиха предсрочно предишния му мандат като министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови