Да си знаете: Парното и топлата вода поскъпват още и с много

OFFNews Последна промяна на 23 август 2018 в 13:45 10451 5

Задава се поредното поскъпване на парното и топла вода, а Комисията за енергийно и водно регулиране не крие, че това ще се случи от 1 октомври.

Причината за новото суровакане на българския потребител е, че се очаква увеличение на цената на природния газ.

„Булгаргаз” вече прогнозира поскъпване на синьото гориво с нови 15%. А от 1 юли цената на газа се вдигна с 11 процента. През новия отоплителен сезон на потребителите двете поскъпвания ще се стоварят накуп.

Според председателя на КЕВР Иван Иванов със сигурност ще има поскъпване на природния газ, заради по-високите цени на петрола. Той обаче не се ангажира с конкретна прогноза.

"Има риск от сбъдване на прогнозата на "Булгартрансгаз" за поскъпване на природния газ с 15% от следващото тримесечие. Всичко зависи от движението на цената на петрола на международния пазар. Очакваме на 10 септември да получим заявлението на "Булгаргаз" за цени за четвъртото тримесечие. И ще се съобразим, естествено, с направеното заявление, като то ще мине през щателен анализ и проверка от нашите експерти“, каза Иванов.

По правило при увеличение на природния газ с над 5% неминуемо ще се вдигнат и цените на парно и топла вода. Иванов подчерта, че ако се наложи поскъпване на топлинните услуги, това ще се направи още в началото на отоплителния сезон.

Според председятелят на КЕВР ведомството му имало "силно ограничени възможности" да влияе на предстоящото поскъпване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

5

Трудолюбив

24.08 2018 в 17:13

Това е положението - вдигне ли се газа, няма накъде?!? Такава е бизнес логиката, нищо не може да се направи ......и е безумно да се сърдим на някой.

11014

1

случайно прочетох

23.08 2018 в 14:00

А вие да си знаете, че правителството ще падне!