Бум на пазара на имоти, СОАПИ за първи път на форум в Мюнхен

OFFNews 21 октомври 2018 в 09:22 1993 0

През първата половина на 2018 г. световните пазари на недвижими имоти са се представили най-силно от последните десет години. 

Това е основният извод от приключилия в Мюнхен най-голям форум в сектора EXPO REAL 2018. На него за първи път София участва като град и беше представлявана от Столичната общинска агенция по приватизация и инвестиции(СОАПИ). Агенцията получи покана за съвместно участие в Мюнхен от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради у нас.

В EXPO REAL 2018 участваха 2 095 фирми, градове и региони, а броят на участниците надмина 44 000. „Благодарение на съвместната ни работа с нашите партньори от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради, както и представители на български компании, които участваха заедно с нас, имахме възможност да покажем потенциала на София като място за инвестиции в производствени и офис зони“, каза главният изпълнителен директор на СОАПИ Владимир Данаилов.

Участието на София и българския бизнес не остана незабелязано от организаторите и лично директорът на „Експо Реал“ Клаус Дитрих посети нашия щанд и изрази надежда, че повече български градове ще се включат в изложението. 

По време на форума са коментирани три основни теми в сектора- жилища на достъпни цени, рисковете в бранша и използването на цифровите технологии. „За нас беше изключително важно да участваме в Мюнхен първо, за да се представим като град, като възможности, които управлението на Столичната община предоставя за развитие на бизнеса. Второто, за да се сравним с останалите и третото, което е от изключително значение е да дадем възможности на софийския и българския бизнес да откриват нови партньори като установим международни контакти“, обясни Данаилов. Той разказа, че най-голямото удовлетворение от срещата са донесли разговорите с наши сънародници, дошли на събитието и изразили подкрепа за българското представяне в този голям международен форум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови