"Булгартабак" закрива сметките си в КТБ

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2014 в 18:02 8705 5

Към 16 юни 2014 г. дружествата от групата "Булгартабак" нямат кредити в Корпоративна Търговска Банка (КТБ), обяви в съобщение до медиите пресслужбата на холдинга.

В съобщението се уточнява, че дават тази информация по повод публикации относно кредити на дружеството.

"Всички кредити са погасени. В момента компанията е в процес на закриване на всички свои банкови сметки в КТБ", уточниха от "Булгартабак".

По-рано днес от ръководството на КТБ съобщиха, че "Булгарабак холдинг" има кредити към различни банки и че нямат данни за депозитни и разплащателни сметки на цигарения холдинг в банката и е започнал "процес на закриване".

Банката е акционер в БТ холдинг - държи малко над 6%. Изпълнителният директор на КТБ Георги Христов съобщи, че заедно с друг акционер в "Булгартабак" - Едуардо Миролио, са настояли да бъде свикано общо събрание на холдинга, на което да се вземе решение за разпределение на дивидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 11:44

Закриват сметките си, тъй като имат необслужени кредити в КТБ, които явно нямат и намерение да плащат, иначе може съдът да им ги запорира... Ясно е каква е играта тук - натиск и изнудване. ДПС се опитват да си придобият максимално много преди да са аут от властта, а щом се отнася до тютюневи интереси са особено активни.

17.06 2014 в 11:36

ДПС винаги са имали влияние над табака и сега са готови да направят всичко по силите си, за да го запазят. Нищо, че парите за покупката на дружеството от руската банка са платени от Василев, Пеевски ще мине и през него, за да запази контрола над компанията.

17.06 2014 в 11:23

А бе май имат кредити и май не могат да си ги плащат. И май е защото е Дебелия не иска да плаща на КТб,понеже мажоритарния собственик вече му е много крив и му пречи. Няма да е зле наистина да се намесят някакви регулатори и да проверят Пеевски и всичко това.

17.06 2014 в 11:07

Пеевски не се осъзнава какво прави, колкото и да се опитва да се изкара жертва няма да му се пол,учи, накрая той ще отнесе всичко.

17.06 2014 в 11:07

Дебелянчо се страхува, да не му бъдат запорирани парите и сега си ги изтегля, ами да е мислил когато е теглил кредити.