BGF и HeleCloud станаха носители на приза Small Deal of the Year

OFFNews 12 април 2019 в 16:30 2205 0

Британският фонд Business Growth Fund (BGF) бе отличен в категория „Small Deal of the Year“ за инвестицията си в HeleCloud за подпомагане стратегията за растеж по време на наградите Thames Valley Deals Awards 2019, проведени миналата седмица в Лондон. Британските награди засвидетелстват постиженията на бизнеса и финансовата общност.

BGF е най-активният инвеститор в малкия и средния бизнес във Великобритания и Ирландия. BGF прави дългосрочни капиталови инвестиции в замяна на миноритарен, неконтролиращ дял в дружествата, които подкрепя. Миналата година фондът инвестира 2 милиона британски паунда в HeleCloud, за да подпомогне разширяването на портфолиото на услугите, изграждането на присъствието в други европейски територии и разработването на нови облачни функционалности.

През 2018 г. бизнесът на HeleCloud отчита впечатляващ ръст. Доверен партньор е на над 30 британски компании за въвеждането на облачните услуги и за постигането на бизнес целите им. Клиентите й във Великобритания включват международни корпорации като NEX Group, Zopa, Viber и други. Като резултат компанията постигна година на четирикратен ръст, главно във Великобритания.

„Инвестицията, направена от BGF, е ключова за увеличаване на мащаба през последните дванадесет месеца. Внедряването на облачните услуги продължава да бъде приоритет и предизвикателство за бизнеса във Великобритания. Процесът се усложнява от увеличаващите се проблеми в сигурността и съответствието, в частност в регулираните сектори, въпреки че облачните услуги често са най-добрият подход за тези компании. Гордеем се, че за британските фирми сме доверен партньор, който има умения и богат опит във внедряването на облака, изграждайки най-доброто решение за тях, като същевременно повишава квалификацията на работната ръка.“ - коментира Добромир Тодоров, изпълнителен директор на HeleCloud.

Наградите Thames Valley Deals Awards 2019 са отворени за всяка компания в района на долината на Темза и отчитат не само рентабилността, иновациите и заетостта, но и приноса за местната икономическа общност и подкрепата за културата и благотворителността в региона. Наградата за МСП на годината е отворена за фирми с годишен оборот от 500 хил. до 15 млн. британски паунда, които са на пазара поне от две години.

HeleCloud е номинирана също така в категорията „DevOps and Functions as a Service Implementation” на UK Cloud Awards. Наградите отличават усилията на ИТ компаниите, които предлагат облачни иновации и високи постижения. Победителите ще бъдат обявени на 16 май 2019 г. в Лондон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови