България е домакин на първата конференция на Международната данъчна асоциация

OFFNews Последна промяна на 21 март 2017 в 10:59 2933 0

IFA

В дните 18 и 19 май София за първи път ще бъде домакин на конференцията на Международната данъчна асоциация IFA. Събитието ще се проведе в зала 272 в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ще събере специалисти в областта на финансовото право.

„Събитието на IFA е уникален форум за обсъждане на международни данъчни въпроси, тъй като членове на организацията са данъкоплатци, техните консултанти, държавни служители, членове на съдебната система и университетски професори. Вярваме, че програмата ще предизвика интерес у специалисти на ръководни и други длъжности в данъчните администрация и Министерство на финансите, членове на бюджетната и други комисии към парламента, съдии, преподаватели, учени, юристи, счетоводители, одитори и студенти“, сподели адв. Валентин Савов, председател на структурата на IFA в България.

Организатор на конференцията е „Сдружение Ифа Бранч България“ - основано през 2012 г. и признато от Международната данъчна асоциация през 2014 г. То наброява над 40 членове, които взимат активно участие в инициираните дейности (както на международно, така и на национално ниво).

Международната данъчна асоциация (IFA) е създадена през 1938 г. със седалище в Холандия. Тя е единствената неправителствена и нестопанска международна организация, занимаваща се с фискални въпроси. Нейните основни цели са проучването и развитието на международно и сравнително право по отношение на публичните финанси, особено международно и сравнително данъчно право, както и финансовите и икономически аспекти на данъчното облагане.

Днес в организацията членуват близо 12 000 професионалисти от над 100 държави. В 62 страни членовете на IFA са установили клонове на асоциацията.

Лектори в предстоящата в София конференция ще бъдат преподаватели от реномирани европейски учебни заведения като Виенския университет, практици от европейски кантори, съдии, данъчни служители и други. В края на годината ще бъде издаден сборник с представените по време на конференцията лекции и презентации.

Партньори в организирането на първата конференция на IFA в България са СУ „Св. Климент Охридски“, Банка ДСК, издателство CIELA, Британско Българска Бизнес Асоциация (BBBA). Събитието се реализира с медийната подкрепа на сп. Правен Свят, Мениджър.NEWS, b2bmedia, offnews, economic.bg, econ.bg, Агенция за право и финанси. Цялостното комуникационно обслужване е поверено на агенция за интегрирани маркетингови комуникации 3CON. Конференцията на Международната данъчна асоциация е отворена за всеки с интере- си в областта на данъчното право, данъчното облагане и публичните финанси. Повече за лекторите и програмата, прочетете тук: http://www.ifa-conference.com/