Атидже Алиева-Вели поема Програмата за развитие на селските райони

OFFNews 15 юли 2014 в 16:24 7322 1

Атидже Алиева-Вели

Новият изпълнителен директор на  ДФ „Земеделие” (ДФЗ) Атанас Добрев назначи Атидже Алиева-Вели за временно отговаряща за Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Алиева‑Вели ще заема този пост до назначаването на нов заместник-изпълнителен директор. Междувременно тя ще продължи да отговаря за досегашните си ресори -„Селскостопански пазарни механизми”, „Технически инспекторат” и „Рибарство и аквакултури”.

Атанас Добрев изрази и увереността си в професионалните качества на Алиева‑Вели, която по думите му познава в дълбочина проблематиката в ПРСР и вече осма година работи в структурата.

Атидже Алиева-Вели е назначена в ДФЗ като експерт в сектор „Мляко” в началото на 2007 г. До 2011 г. последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт и началник на сектора.  

През 2011 г. оглавява отдел „Методология и контрол” в дирекция Договориране по ПРСР. Тя участва в разработването и актуализирането на правилата за работа в дирекцията. Има опит и в анализа на пропуските и проблемите по прилагането й в координацията с ЕК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови