Андреа Орчел е новият главен изпълнителен директор на УниКредит

OFFNews 28 януари 2021 в 15:19 3069 0

Андреа Орчел е избран за главен изпълнителен директор на УниКредит, съобщиха от банката. 

Номинацията за заместник на настоящия директор Жан Пиер Мустие ще бъде представена и гласувана на предстоящото общо годишно събрание на акционерите на 15 април 2021 г. Управителният съвет ще потвърди назначението след одобрение на общото събрание на акционерите.

"Управителният съвет единодушно одобри номинацията на Андреа Орчел. Той има впечатляващ опит в обединяването на таланти и технологии за трансформиране на финансови организации в различни географски региони", коментира Чезаре Бизони, председател на Борда на УниКредит.

"Андреа Орчел е международно признат и уважаван лидер, отдаден на постигането на резултати със своя екип. Има богат опит и изключителна стратегическа преценка, които ще бъдат от съществено значение за управлението на УниКредит в бъдеще", допълни Пиер Карло Падоан, избран за бъдещ Председател на Борда на УниКредит.

След като се проведе общото събрание на акционерите на 15 април, предложението за назначаване на Андреа Орчел за главен изпълнителен директор на УниКредит ще бъде изпратено за одобрение и до Европейската централна банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови