В Левски признаха за дългове, искат обявяване на клуба в несъстоятелност

OFFNews 16 декември 2018 в 18:23 5571 0

В Левски признаха за дълг към фирма, която поиска обявяването в несъстоятелност на клуба от съда. Изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов обаче побърза да успокои страстите на "Герена".

"Утре ще направим проверка, за да видим колко са верни данните. Такава информация при нас не е постъпвала. Информацията очевидно не е фалшива. Фирмата ни е позната. Работим с нея от няколко години. Имаме задължение към тях. Ще направим плащания към тях. Те са симпатизант на Левски, който съдейства за школата ни, да поръчаме компютри.

Така че по-скоро ще искам да разбера утре истината, за да са ясни взаимоотношенията. Ние сме в добри отношения с тях, така че вярвам, че всичко ще бъде уточнено. Не искам да звучи така, сякаш подценявам характера на новината. Разбирам колко сериозна е тя. Мога само да кажа, че въпросът ще го решим веднага. Още утре", каза Иванов пред "Дарик".

Молбата за откриване на производство по несъстоятелност срещу Левски е подадена в Софийския градски съд, показва справка в сайта на институцията. Делото е образувано на 13 ноември и е по иск на фирмата "Титан 77".

Дружеството е собственост на братята Юлиан и Емил Ботеви и се занимава с организиране на чартърни полети. Засега не се разкрива повече информация по казуса и не е ясно каква сума дължат "сините".

На сайта на СГС е публикувана следната информация по делото:

Търговско дело 2390 от 2018 г. По новия ГПК Търговско отделение ТО VI-11 състав
21110 Молба за откриване на производство по несъстоятелност
Разпореждане за образуване от 13.11.2018 г.
Образувано на 13.11.2018 г. по Молба за обявяване в несъстоятелност
Входящ документ 147654 от 12.11.2018 г.

Молител ТИТАН 77 ООД
Ответник ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ АД

Закрито/разпоредително заседание от 14.11.2018 г.
Резултат: С разпореждане

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews