Рамос е злодей, но не престъпник

OFFNews 28 май 2018 в 09:08 7129 1

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос беше несправедливо обвинен, че нарочно е контузил египетската звезда на Ливърпул Мохамед Салах по време на финала на Шампионската лига в Киев.

Дори тръгна петиция срещу него, подписана вече от над 200 000 души. Това са предимно фенове на Египет и Ливърпул, хора, които просто мразят Реал, или недостатъчно информирани. Внимателен прегред на ситуацията показва, че всъщност виновник е Салах, който хваща за ръката Рамос. Следва единоборство. Важното в случая е, че Салах се залавя за испанеца с дясната ръка, а пострадало е лявото рамо.

За да планира подобна контузия Рамос трябва да е гений, а всичко се случва за части от секундата. Истината е, че Рамос винаги е играл така, а в случая просто е спазвал указанията на Зинедин Зидан да всее страх и ужас в нападателното трио на Ливърпул.

Той играе по този начин в цялата си кариера, като е приел ролята на необходимия злодей, но съвсем не е престъпник. Серхио Рамос няма да получи награда за феърплей, но това едва ли ще го трогне - за него са по-важни трофеите на Реал, за които има сериозен принос и в събота отново го даде.

Загубата на Ливърпул дойде заради трагично съвпадение на няколко фактора, основният от които са грешките на вратаря Лорис Кариус, а не зарази подлостта на Рамос, коварството на Бензема и фантастичното включване от скамейката на Гарет Бейл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови