От Арда излязоха с остра декларация срещу БФС: Нещата излизат извън контрол

OFFNews 06 април 2023 в 15:07 1614 0

Арда

Снимка Официален сайт на Арда

Реакцията на ръководството на Арда е остра

Ръководството на Арда Кърджали излезе с остра декларация срещу българското съдийство и управлението на БФС. Тимът отпадна от турнира за Купата на България, след като загуби от ЦСКА 1948 с 0:1.

След намеси на VAR, първо бе отменена дузпа за Арда в редовното време, а в последствие бе отсъдена такава за футболистите, които играят в Бистрица.

До ръководните органи на българския футбол

Господа ръководители на българския футбол и в частност на българското съдийство. Ние от ПФК Арда сме клуб, който винаги търси причината в себе си, когато не сме победили, но когато нещата излизат извън контрол, всичко се променя. Бихме искали да Ви зададем няколко адекватни въпроса:

1. Как така в срещата от турнира за Купата на България между Арда и ЦСКА 1948, главният съдия отсъжда дузпа, а след намеса на VAR решението му се променя, при положение, че е много близо до ситуацията?

2. Защо главният съдия спестява очеваден втори жълт картон на Емил Ценов от гостите?

3. Защо при отсъждането на 11-метров наказателен удар в полза на ЦСКА 1948, при положение, че главният съдия е близо до ситуацията и не реагира, пак се налага да промени своето решение, и то отново след намеса на VAR?

4. Докога съдиите в България ще решават съдбата на отборите и ще се подиграват с труда на футболистите?

5. Защо вчера тези двамата (Железов и Ел Хатиб) решиха, кой да продължи напред в турнира за Купата на България, а не футболистите на терена?

6. Г-н Ел Хатиб, май бързо забравихте, че именно Арда бе отборът, който Ви подкрепи, когато преди няколко години в последната минута отсъдихте дузпа срещу ЦСКА на Българска армия, а след мача всички ви скочиха.

Бихме искали да попитаме персонално г-н Кашай, кога смята да посети български стадион извън София? Кога смята да види на живо неговите подчинени как си свирят каквото решат (или каквото им е казано)?

Също така имаме и въпроси към т.нар. национален селекционер Младен Кръстаич.

Г-н Кръстаич, предполагаме знаете, че ПФК Арда е един от малкото български отбори, които наблягат на родни футболисти. Нашият отбор е сочен за пример от всички футболни специалисти, че политиката е да се налагат българи, а не да се взимат чужденци на кило. Дори през този трансферен прозорец, ние върнахме в България футболисти, които играеха в чужбина, само и само да са близо до Вас, като национален селекционер.

Ние не виждаме подкрепа от ваша страна, както и от страна на БФС. Дори протоколно да отбиете номера, идвайки на наш мач в Кърджали, пак ще го сметнем като един вид уважение. Г-н Кръстаич, кога смятате да посетите АРЕНА АРДА и да се убедите, че това, което пишем и Ви питаме е истина?

Г-н Кръстаич, в гр. Кърджали също има заведения, където може да покажете вашите певчески умения...след като сте гледали на живо мач на Арда.

Тези въпроси ги задаваме към г-н Борислав Михайлов и г-н Виктор Кашай, от които очакваме адекватни и бързи отговори. В противен случай ще се наложи в следващото първенство да си играйкате без ПФК Арда. Едно допълнение, ние сме отбор, който следващата година навършва 100 години.

Малко са отборите в България с такава история и не е нормално те да бъдат жертви на други интереси. Имаме и още един адекватен и немаловажен въпрос - докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews