Бонучи се завърна в Ювентус и призна: Милан беше грешка!

OFFNews 02 август 2018 в 19:30 2750 0

Защитникът Леонардо Бонучи се завърна в Ювентус след един противоречив сезон в Милан и публично призна, че е взел грешно решение да си тръгне от Торино.

Лео се скара с треньора Макс Алегри по време на финала на Шампионската лига и избра най-лесният вариант - да си тръгне. Защитникът имаше варианти да продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, Челси и Манчестър Сити, но избра да остане в Италия по семейни причини.

За незапознатите - Бонучи се грижи за болно дете и затова не иска да напуска родината си. Така той избира доста съмнителния проект на Милан, където му дават капитанската лента. Сезонът му стана обект на шеги от страна на феновете на Ювентус, а за кратко време Бонучи се превърна в сянка на себе си.

Първите индикации, че Лео не е щастлив в Милано се появиха още през декември, а в началото на 2018 година той вече е потърсил обратния път към Ювентус. Бонучи се завръща в Торино като част от мегасделката с Милан, според която в Милано отива 24-годишният защитник Матия Калдара, а нападателят Гонсало Игуаин ще играе под наем. Сделката е добра за торинци.

Преди година те получиха 42 милиона евро за Бонучи, а сега си го връщат без пари. Според Transfermarkt цената на Калдара в момента е само 25 милиона евро. Остава да разберем реакцията на феновете на "Старата госпожа". Според анкети повечето са против връщането му, тъй като го считат за предател.

Треньорът Алегри опита да свали недоверието като заяви, че всичко помежду им вече е изгладено. От клуба предложиха достойни условия на бившия си играч - договор за 4 години и заплата от 5,5 милиона евро. Целта е ясно - триумф в Шампионската лига.

С привличането на Кристиано Роналдо атаката изглежда убийствена, а с Лео в защита вратата на Войчех Шчесни ще стане още по-непристъпна. С времето феновете на Ювентус ще простят на Бонучи, който този път избра по-трудното, но правилно решение, да се завърне у дома в Торино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!