Продават родния дом на Хари Потър

OFFNews 16 август 2017 в 10:08 6343 1

Снимка FTP EDELMAN

„Родният“ дом на Хари Потър бе обявен за продажба за 1 милион паунда. Къщата е от 14-ти век и бе използвана в снимките на седмия филм от поредицата за момчето магьосник. Това е вторият път за последните пет години, в който английският дом с шест спални се продава.

Къщата се намира в Левнам, Съфолк, и е част от сцената, в която злият магьосник лорд Волдемор убива родителите на Хари Потър в първата част от филма „Хари Потър и даровете на Смъртта“.

За втори път се показва, когато Хари Потър и съученичката му Хърмаяни Грейнджър отиват в родното село на Потър – Годрик Холоул, за да търсят хоркрукси (предмети, в които е вселена част от душата на лорд Волдемор и чрез които той не може да бъде убит).

Агенти по недвижими имоти заявиха, че това е „исторически значима“ собственост.

Къщата, известна под името Домът на Де Вер, е била собственост на второто най-богато семейство в окръга през Средновековието. Тя се намира в село, която се смята за едно от най-запазените от средновековна Англия.

Къщата е запазила своя старовремски лик, включително масивна дървена рамка, камини, стенописи и рядко каменно спираловидно стълбище с тухлен парапет.

„Жителите могат да се оставят въображението си и да преживеят любимите си сцени с Хари Потър в реалния живот“, смята Картер Джонас, агент по недвижими имоти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови