Идеална мебел за почивка

OFFNews 17 февруари 2023 в 13:52 6005 0

mebeli
мебели

Домът е мястото, където се чувствате сигурни, мястото, където можете напълно да се отпуснете, далеч от работата и забързания живот на всеки ден. За да стимулирате тази релаксация и баланс, е необходимо всяка стая да бъде обзаведена внимателно и да изберете подходящо и персонализирано обзавеждане, базирано на личните вкусове и нужди. Имайки това предвид, дивани и фотьойли, способни да поемат тялото с максимален комфорт, са неизбежни.
Модерните кресла са неизбежно обзавеждане в днешните домове. Те могат да бъдат поставени в хола на къщата, в спалнята, в офиса и дори в ъгъла на коридора. Тези мебели са предназначени да осигурят известен комфорт и финес на средата, в която са поставени.

Модерни кресла - комфорт и дизайн

Модерните фотьойли са подплатени в седалката и облегалката; те могат да бъдат оборудвани с подлакътници или да бъдат без тях, но техният комфорт все още е по-висок от традиционните столове. В сравнение с последните, съвременните кресла също са малко по-ниски, но с по-широка седалка, за да се насърчи по-голямото отпускане на тялото. Има различни модели, форми и материали, поради което могат да бъдат перфектно адаптирани към всяка стая в къщата и стилистичен контекст.

Спалня

Спалнята задължително трябва да бъде обзаведена с грижа и внимание, тъй като тя трябва във всичките си елементи да благоприятства останалата част от тялото и ума. В спалнята всяка вечер намираме енергията да посрещнем следващия ден по най-добрия начин. Според Фън Шуй спалнята е стаята, в която човек се свързва отново с корените си чрез сън и сънища. Качеството на почивката е фундаментално: ето доколко и защо изборът на легло е важен. Не просто трябва да е удобно, изключително стилно или просто разположено по най-добрия начин: трябва да е перфектно. Според Фън Шуй спалнята трябва да е на тихо място, далеч от улицата. Таблата трябва да е ориентирана на изток: позицията, в която слънцето изгрява, е най-доброто, за да посрещнете деня с енергия и позитивност. Северната ориентация също е добра, благоприятствайки по-дълбок сън, но и по-малко грубо събуждане.

Модерни легла - видове и модели

Докато в миналото имаше само двойни легла и единични легла, днес опциите са се умножили, отговаряйки на всички изисквания, особено по отношение на пространството.

Разбира се, ако имаме късмета да имаме просторна спалня, можем да изберем голямо модерно легло или ефектно дизайнерско легло.
Но ако спалнята ни не е много просторна, трябва да се придържаме към легла, които не са твърде големи или може би да изберем спестяващи място решения, като например легла за съхранение: те имат отделение за пране под матрака, което ни дава допълнително място за съхранение в стая.

Столове

Mодерни кухненски столове - Стилът на един стол, както и този на останалите мебели, може да бъде много разнообразен и да отговаря на субективните предпочитания. От значение е липсата на прекален дисонанс, на твърде подчертан контраст между столовете и останалата част от мебелите, присъстващи в средата, в която те трябва да бъдат разположени. Също толкова важно е да се има предвид, че в определени случаи стилът може и трябва да бъде отхвърлен на привилегирована функция. Например, ако имате специфични здравословни проблеми като сколиоза, кифоза, херния, хронична болка в гърба, лордоза, оставете естетиката на заден план и се насочете към „лошите, но полезни” ергономични столове. Сигурни сме, че тялото ви ще ви благодари, болките в гърба ще отслабнат или изчезнат заедно с всички останали проблеми

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!