Заплахи към Кунева и атаки срещу офиси на „Движение БГ”

Елица Мартинова 22 април 2013 в 19:43 2304 5

Атакувани са офисите на
Атакувани са офисите на "Движение БГ" в Троян и Димитровград, Снимка: ДБГ, Пресцентър

Два от офисите на „Движение България на гражданите” – в Троян и Димитровград, са били потрошени, а лидерът на партията Меглена Кунева получава анонимни заплахи. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Атаките срещу офисите на „Движение БГ” в Димитровград и Троян са извършени през уикенда.

Прозорците на помещенията в двата града са изпочупени с камъни. В Троян офисът на партията е атакуван, преди представителите на „Движение БГ” да се нанесат.

Според Меглена Кунева не става въпрос за спонтанна вандалска проява, а за целенасочен политически акт.

"Много сме огорчени от това, което виждаме в Димитровград и в Троян и на други места. Това е част от един много по-дълъг списък от опити за сплашване и на мен лично, и на много хора от "Движение България на гражданите". Това маркира поредното стъпало в тази спирала. По никакъв начин няма да отстъпим от това, в което вярваме, няма да се уплашим и сме готови да понесем всичко. Не съм предполагала, че толкова много клевети, толкова много агресия е възможно да се изсипе върху една млада политическа формация, а и лично върху мен, защото от 2001 година съм в политическия живот на страната, но такова чудо никога не съм виждала", коментира бившият еврокомисар и подчертава, че тя и всеки от членовете на "Движение БГ" са "готови да понесат кръста си" в похода за нормалността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови