Забраниха на бащата, държал под ключ децата си, да се среща с тях

Вероника Шербанова 17 май 2013 в 13:19 2280 0

Димитър Дюлгеров с четирите си деца. Снимка: plovdiv-online.com
Димитър Дюлгеров с четирите си деца. Снимка: plovdiv-online.com

Районният съд в Ловеч забрани на бащата, държал под ключ децата си, да се среща с тях, съобщи БНР.

Проверката на Районния съд в Ловеч е потвърдила, че Димитър Дюлгеров от ловешкото село Дренов, който държеше заключени децата си, е упражнявал насилие над тях и му наложи ограничителна заповед. Четирите деца, едно от които пълнолетно, са били подложени на психически и емоционален тормоз.

Трите непълнолетни деца бяха изведени от дома им е средата на януари със заповед на дирекция „Социално подпомагане“. Те бяха настанени в центрове от семеен тип, като беше назначена и полицейска закрила.

До извеждането на децата от дома им в село Дренов се стигна, след като майката на трите деца Елена Дюлгерова подаде сигнал за това, че те са държани заключени и системно малтретирани. Майката обясни, че съпругат й е биел нея и децата и не им е позволявал да излизат от вкъщи. Димитър е настройвал трите деца срещу външния свят, обучавал ги сам вкъщи, като наблягал на играта на шах.

В началото на февруари Административният съд в Ловеч постанови, че при отнемането на децата от Дюлгеров са допуснати редица нарушения, затова те бяха върнати под попечителството му.

Трите непълнолетни деца са насочени към програми за възстановяване след домашно насилие. Бащата пък е задължен да посещава социални програми в рамките на година и половина. В случай, че Дюлгеров не спази решението на съда, той ще бъде арестуван и за случая ще бъде уведомена прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!