Бащата, държал под ключ децата си, ги е биел

18 януари 2013 в 09:42 2080 0

Домашно насилие. Снимка: БГНЕС
Домашно насилие. Снимка: БГНЕС

Димитър Дюлгеров, който е държал под ключ децата си в ловешкото село Дренов, е упражнявал физическо насилие над тях, обяви съпругата му Елена пред bTV.

Майката на децата  се включи по телефона от Англия, където живее от 13 години. Тя каза, че съпругът ú е биел и нея, и децата. Тя се е страхувала да съобщи това, както и факта, че децата ú стоят само вкъщи, изолирани от света.

В четвъртък социалните служби изведоха от дома на Дюлгеров три от четирите му деца на възраст между 13 и 17 години. При него остана само 19-годишната му дъщеря.

Децата са контактували само с баща си - не са ходели на училище и на са се срещали с други хора. Дюлгеров ги е настройвал срещу външния свят, обучавал ги е сам, като е наблягал най-много на играта на шах.

Той е лекар и е работил в университетската болница в Плевен, но е бил уволнен преди 10 години, разказа още съпругата му. Тя е издържала семейството с парите, които печели в Англия. Уволнението отключва у Дюлгеров манията да изолира себе си и семейството от околния свят.

Елена не е съобщавала за странностите на мъжа си и за начина, по който живеят децата ú с надеждата, че така ще запази семейството си цяло.

 „През това време виждах, че нещата не са добре и не бях съгласна, но в сложната ситуация, в която бях, не намерих начин да реагирам по-рано. Първо се страхувах, защото това е като капан. Дълго време мислих какво да направя. Нямах доверието, че като се свържа със службите положението ще се оправи. В един момент видях шанс, че мога от Англия да реагирам”, сподели майката.

Тя подава сигнал на 11 януари тази година, след като мъжът ú е забранил на децата да се чуват и с нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!