За финал Павлова си премери километрите с тройната коалиция

12 март 2013 в 15:31 2408 1

Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС

"Не харесвам това да си мерим километрите с предишните управляващи, но нека днес за последно да спрем спекулациите“. Това заяви днес министърът на регионалното развитието в оставка Лиляна Павлова в отчет за дейността на министерството при управлението на ГЕРБ от юли 2009 до март 2013 г.

Въпреки встъплението, Павлова направи тъкмо това, като се похвали с двойно повече новопостроени пътища от предишните управляващи. От 2005 до 2009 правителството на тройната коалиция е построило точно 826.4 км нови пътища, а юли 2009 досега управлението на ГЕРБ е построило 1609 км, посочи тя.

„Цифрите и резултатите сами говорят по себе си. Ако им дадем и 19 км от автомагистрала „Люлин”, цифрите пак са различни”, заяви доволно отиващият си министър.

Павлова се спря само на новопостроените пътища и не даде статистика за рехабилитираните и ремонтирани шосета. По тази линия, според изявленията на БСП, тройната коалиция води ГЕРБ близо 3 пъти с около 6840 км. ремонтирана пътна мрежа.

Около 159 км остават задача на следващите правителства, посочи още министърът в оставка и пожела на всички следващи управляващи да догонят ГЕРБ по строителство на нови пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови