Взрив и пожар в Слънчев бряг (снимки)

OFFNews 21 юли 2013 в 11:32 17156 8

Пожар в Слънчев бряг. Снимка: sunny-beach.info
Пожар в Слънчев бряг. Снимка: sunny-beach.info

Бомба избухна на паркинг пред заведение в Слънчев бряг рано тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Малко по-късно пожар изпепели бар "Нептун" пред едноименния хотел.

Самоделното взривно устройстство е било с малка мощност. Няма жертви или пострадали, счупени са два от прозорците на заведението "Какао дел Мар", на метри от Какао бийч.

Има заподозряно лице. То е задържано в Районното управление на полицията в Несебър. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

"Когато пристигнахме на работа към 6,50 полицаи бяха отцепили района. Не ни пуснаха да минем по обичайния маршрут, а трябваше да минем през дюните. Видях че е имало взрив – имаше чернилка от това на плочките, наоколо имаше заграждения с ленти и номерца като във филмите. Сигурно за доказателства. Суетяха се около голяма черна кола. Имаше други полицаи горе в дюните зад колата. Търсеха нещо там. Може да е хвръкнало нещо", разказа работещ в съседно заведение пред sunny-beach.info.

Пожарът

Три часа и половина по-късно пожар е избухнал в кухненския бокс на механа "Нептун" в Слънчев бряг. Към 10 ч. на мястото на пожара имаше два противопожарни автомобила с осем огнеборци, очаква се към тях да се присъедини още един противопожарен автомобил.

Напълно изгорял е бар "Нептун" до хотела, съобщава sunny-beach.info.

"Пожарът беше толкова силен че столовете и масите вътре в заведението бяха изцяло изпепелени а всичко наоколо беше обхванато от огън", разказват очевидци.

"Пожарната беше зад хотела, лично видях че загубиха най малко 10 минути, докато бяхме там и те все още не бяха стигнали до самия пожар. Силния вятър изключително много пречеше на работата им. Пожарът около заведението Слънчев бряг се разрастваше с всяка секунда. За около 10 минути пламъците бяха обхванали шезлонгите и чадърите на басейна и се насочваха към съседния хотел", допълва още sunny-beach.info.

"Няма пряка опасност за туристите настанени в двата хотела намиращи се до механата, която гори в Слънчев бряг", съобщи за агенция "Фокус" говорителят на Областната дирекция на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови