Времето е меко и строим повече магистрали. Затова може да няма надбавки към пенсиите

Последна промяна на 26 ноември 2012 в 21:11 5371 22

В топлото време на пенсионерите им се полага по една студена вода. Снимка Сергей Антонов
В топлото време на пенсионерите им се полага по една студена вода. Снимка Сергей Антонов

Мекото време ще бъде виновно, ако възрастните хора не получат пари към пенсиите си. То трябвало да се използва, за да се строят пътища. Затова нарочените за пенсии пари трябвало спешно да се преведат на строителните фирми.

Уникално обяснение даде финансовият министър Симеон Дянков в интервю пред "Стандарт":

Но понеже някои от програмите вървят по-добре - например магистралата "Струма" се строи доста повече, отколкото очаквахме, "Тракия" - също - заради мекото време. Още около 160-180 млн. евро очакваме да разплатим авансово и да изпратим към Брюксел. Сума, която не беше предвидена първоначално.

Дянков все пак оставя надежда на пенсионерите и обяснява, че силно се надява Европа до десети декември да ни възстанови усвоените по европроекти пари. Но тъй като това няма как да се гарантира до първата седмица на декември положението оставало несигурно и не можело да се каже ще има или не коледни надбавки към пенсиите.

Миналата година правителството на ГЕРБ даде между 20 и 50 лева добавки в зависимост от размера на пенсията. Добавки се полагаха само за пенсии до 400 лв.

Правителството на Борисов създаде прецедент през 2010 г., което бе единствената година от началото на века, в която коледни добавки не получи никой.

Коланът бе затегнат още в първата година на управлението на Борисов. Тогава добавките бяха символични - 25 лева и само за пенсии под 250 лева. Те не бяха изплатени през декември, както винаги дотогава, а през януари на следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2013 в 20:35

Анжела,нима вярваш ,че БББ ще разчита на пенсия.Той вече за 4 години МП си е уредил живота за следващите 40.Дори и вече нищо да не прави.Сметни сама колко пари са дадени за строителство в Бг, вземи 10% от тях и ще получиш отчисленята за Него.При тези цифри ти би ли разчитала на някаква пенсийка от 770лв.

30.11 2012 в 16:27

гаврата с пенсионерите продължава вече 22 години и не виждам кога ще свърши.тези достойни хора сега едвам оцеляват а са дали толкова много за България.понякога не издържам да гледам тъжните им очи когато в някое квартално магазинче броят дребните си парички за да купят нещо.толкова мъка има в тези очи толкова неизказани мисли.и те са били като нас образовали са се работели са създавали са семейства и деца с надеждата че един ден достойно ще се оттеглят на заслужен отдих.но не продажните ни политици се постараха да отровят и последните им години.на премиера магистралите са му по важни от живота на тези възрастни хора.браво Бойко дано един ден вместо пенсия получиш асалт..пожелавам на сегашните управници да изгубят всичките си богатства и да прекарат старините си като тях.дано тогава нещо просветне в алчните им души."два свята единия е излишен"

27.11 2012 в 20:24

mi daite togava po edin kubik asvalt nali asvalt i 4akal ima posle kajete 4e ste go dali na xorata i gotovo

27.11 2012 в 18:56

Щом няма да има пари за пенсии понеже строим магистрали, тогава магистралите да влязат като съставна част на пебсионния фонд и бъдещите приходи от тях да го попълват!!!

27.11 2012 в 18:27

за съжаление 21.12.12 няма да стане кой знае какво освен затъмнение и после да се съмопоробим зарад глупоста на някой който мисли само как да вземе повече пари които са власт 2013 г ще почне чиската на оон

27.11 2012 в 16:21

За да следваш чуждоземски заповеди "свише" не се иска много интелект:)

27.11 2012 в 15:13

Що се косите, бре? Иде 21.12, на която дата българинът ще се освободи от гнета на олигархията с помощ свише... А този заслужава като се разкара от поста гл.счетоводител на държавата да търкаля аспиринче по всичките магистрали дето ни ги построи шеф му.

27.11 2012 в 13:44

Мисля, че малко им надценявате интелектуалните и всякакви други възможности, но може и да греша :)

27.11 2012 в 11:39

Този човек просто изпълнява скрития план на правителството - да се изгради силна държава, със силна държавна администрация, с обновени и разширени сгради на държавните учреждения, с добре проходими пътища (които разбира се след това ще бъдат обложени с пътни такси в допълнение към досегашните налети пари на хората), т.е. с европейски пари и парите от данъците на хората да се изгради Диктатура на Държавната администрация ведно с Европейската и Световна администрация над отделния човек и за сметка на отделния човек. Новият глобален фашизъм вече е Тук!

27.11 2012 в 10:42

Единствената разлика между едните и другите е, че сегашните дори не си правят труда да лицемерничат.. Но резултатите са същите.

ГЕРБ ще се опитат до лятото да изцоцат каквото могат, че после нямааа.... После минаваме на БСП да ни дои благо, с нежна лапичка, почти да ни е приятно ;)
 
X