Вместо пресконференция ГЕРБ пусна прессъобщение за вота

13 май 2013 в 00:51 10480 7

ГЕРБ
ГЕРБ

Вместо традиционната пресконференция партия ГЕРБ излезе само с прессъобщение за резултата от вота.

"ПП ГЕРБ благодари на всички български граждани, които упражниха конституционното си право и гласуваха – демокрацията и свободният избор се изразяват в това. Народът е този, който определя кой ще управлява държавата", се казва в съобщението от пресцентъра на партията.

"За първи път в най-новата история на България управляваща партия печели доверието на гражданите отново. Въпреки финансово-икономическата криза в Европа, въпреки икономическите и политически провокации в страната, ГЕРБ успя да запази стабилността и не се подаде на популизъм. Безспорно според резултатите на всички социологически агенции ГЕРБ е първа политическа сила", изтъкнаха от партията.

От партията призоваха останалите политически сили за "търпение". "ГЕРБ ще коментира единствено и само официални резултати от провелия се вот, оповестени от Централната избирателна комисия".

Партията на Бойко Борисов се похвали още, че премиерът на Турция Реджеп Ердоган е честитил на лидера й изборната победа. В телефонен разговор с Борисов, Ердоган е заявил, че "вярва в политическата воля на ПП ГЕРБ". ,,Пожелавам успех на партия ГЕРБ и лично на Вас‘‘, заявил Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови