Цветанов: Готови сме с правителство

Елица Мартинова 12 май 2013 в 20:53 3361 4

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

"Ние сме готови с правителство, но все пак трябва да изчакаме резултатите. И, разбира се, да видим дали трябва да се говори с някои от другите политически формации, или просто ще предложим правителство на малцинството". Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По данни от екзит половете на социологическите агенции ГЕРБ печелят изборите с поне 31%, следвани от БСП, ДПС и "Атака". На кантар за влизане в парламента са "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева и ДСБ на Иван Костов.

"Постигнахме добри резултати, предвид тежката предизборна битка. ГЕРБ ще продължи да работи за стабилността на страната”, заяви още Цветанов. Той бил доволен от постигнатото, защото условията на предизборната битка са били изключително тежки - политическата кампания била ожесточена и некоректна, защото конкурентите на ГЕРБ си направили PR на гърба на бившите управляващи.

Според Цветанов референдумът за АЕЦ „Белене” е бил моментът, който е отключил „провокациите и сценариите, водени от всички политически формации”. Той обаче подчерта, че опитите на конкурентите на ГЕРБ са били неуспешни, защото опонентите им не са доволни от решението на българските граждани.

Бившият вътрешен министър бе категоричен, че в предстоящите дни партиите трябва да загърбят враждата и да намерят общ език.

„13 май е работен ден, всички трябва да намерим общ език и да работим за България”, коментира Цветанов и подчерта, че партиите трябва да се отърсят от предизборната кампания.

„В името на диалога аз съм готов да загърбя дори това, което ми се стовари в личен план. Защото мен и лидера Борисов ни брулиха като големите върхове на дърветата, защото знаят, че тогава сътресенията са по-големи”, каза Цветанов.

Той заяви още, че ГЕРБ ще продължи да работи за стабилността на страната и подчерта, че най-важното е страната ни да продължи успешната си политика с усвояването на еврофондовете.

„Да си пожелаем здраве, да бъдем толерантни, да се съобразяваме с всяко мнение, но не под формата на агресия, която би могла да афектира българските граждани”, заключи Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови