Властта на работно посещение по трибуните

Александра Маркарян 08 август 2012 в 15:23 1860 0

Бойко Борисов на работно посещение в Лондон. Снимка: Министерски съвет
Бойко Борисов на работно посещение в Лондон. Снимка: Министерски съвет

В разгара на летните олимпийски игри най-първите ни държавници се оказаха в Лондон, все по служебни въпроси. И президентът, и премиерът били на "работно посещение", пише в съобщения до медиите от пресслужбите им.

Премиерът Бойко Борисов от вчера е в Лондон, държавният глава Росен Плевнелиев замина днес.

За да застрахова началника си от зложелатели, вчера пресслужбата на Министерския съвет изпрати уточняващо съобщение, според което "поради натоварената програма на посещението в Лондон на министър-председателя Бойко Борисов, премиерът няма да има възможност да посети Олимпийското село и да присъства на състезания от Игрите". Ден по-късно от МС изпратиха множество снимки, показващи усмихнатия ни премиер, заобиколен от български спортисти, участващи в Олимпиадата. 

За разлика от колегите си в МС от прессекретариата на президента чистосърдечно признаха, че работното посещение на държавния глава ще продължи до закриването на летните олимпийски игри. Преди това, пишат от прессекретариата му, Плевнелиев ще подкрепи българските олимпийци във финалните им участия в игрите. 

В Лондон са още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, когото Борисов взе на работното си посещение. В английската столица до 12 август, когато е закриването на игрите, ще е и министърът на спорта Свилен Нейков. 

Кой реално управлява държавата в отсъствието на България не е ясно - вицепремиерът Симеон Дянков е почивка, другият заместник на Борисов - Цветан Цветанов, също е на морето. Във Варна е и военният министър Аню Ангелов, който там се среща с генерал-адютанта на Националната гвардия на щата Тенеси - САЩ генерал-майор Тери „Макс“ Хейстън, информира пресцентърът на Министерството на отбраната.

Парламентарната шефка Цецка Цачева разпуска в в правителствената резиденция "Евксиноград".

По скандала с отхвърлената кандидатура за български посланик във Ватикана се мълчи, може би защото и дипломат №1 Николай Младенов е в отпуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!