Вицетата на Жан Виденов с шанс да влязат в парламента

Елица Мартинова 29 март 2013 в 16:10 4913 10

Дончо Конакчиев (ляво) и Румен Гечев (дясно), Снимка: в.
Дончо Конакчиев (ляво) и Румен Гечев (дясно), Снимка: в. "Капитал"

Двамата вицепремиери от правителството на Жан Виденов - Дончо Конакчиев и Румен Гечев - имат шанс да влязат в 42-рото Народно събрание през листите на БСП.

Става въпрос за Дончо Конакчиев – вицепремиер и министър на териториалното развитие при Виденов и Румен Гечев – също вицепремиер и министър на икономическото развитие в периода между 1995 г. и 1997 г.

След 15 годишна пауза двамата имат реален шанс отново да влязат в парламента чрез листите на БСП в 23 МИР София.

Информацията бе съобщена най-напред от сайта komentator.bg. От БСП потвърдиха, че двамата са номинирани в листите.

Конакчиев е издигнат от местните структури в район „Младост, а Румен Гечев е излъчен от район „Студентски“.

Двамата имат шанс да заемат челни места под водача на червената листа в 23 МИР – Жельо Бойчев.

Дончо Конакчиев е брат на известния водещ на "Неделя 150" по "Хоризонт" Величко Конакчиев. Двамата са на различни политически позиции. Докато Дончо беше вицепремиер Величко при всяко негово споменаване декларираше, че се разграничава от политическата дейност на брат си.

Румен Гечев бе аналогът на Симеон Дянков в правителството на Жан Виденов и бе идеологът на икономическата политика, която доведе до фалита на банките и хиперинфлацията.

Пълните списъци с кандидат-депутатите на партиите трябва да са готови до края на седмицата. На 1 април изтича крайният срок, в който листите трябва да бъдат представени в Централната избирателна комисия.

Вицепремиерите от правителството на Виденов все още нямат сигурно място сред кандидатите на левицата. БСП ще обсъди и утвърди окончателно листите си по време на Градската конференция в събота, в която ще участват 215 души от БСП-София.

Водачите на листите си Столетницата оповести на 26 март. Лидерите на 31-те избирателни района в страната бяха излъчени под мотото за обновление и нови лица. Някои от най-изявените партийни функционери останах извън списъците с фаворитите. От списъците отсъстват имена като Румен Овчаров, Румен Петков, Асен Гагаузов и Емилия Масларова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!