Румен Овчаров очаква червени атаки срещу Станишев след изборите

Елица Мартинова 27 март 2013 в 11:43 1338 1

Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев определя и защитава кандидатите в изборните листи сам. Това създава предпоставки за атаки след изборите. Това заяви пред bTV Румен Овчаров от левицата, за когото вчера се разбра, че ще остане извън списъците, с които левицата ще се яви на изборите.

„Сергей Станишев трябваше лично да поеме отговорност за тези листи. Той трябваше сам да представи и сам да защитава кандидатите в тях. Това е тежка отговорност, която той слага на гърба си и според мен не трябваше хората около него да го оставят да го прави. Това създава основата на атаки след изборите. Атака за листите, за това кой къде е сложен, защо и как е сложен. Ако искаха нещата да не са така, трябваше някакъв отбор да застане зад Сергей Станишев“, каза Румен Овчаров.

Той изрази опасения, че БСП не напипва пулса на обществото и може да не отправи правилните послания към народа.

„Важното е БСП да стъпи здраво на краката си, защото се притеснявам, че ще изпуснем отново важните тези. Обществото се движи, а ние останахме на радикалните промени, които огласихме след пленума на 16 март. Сега вече има нужда от развитие“, коментира Овчаров.

Той сподели, че не може да се говори за „обновление“ в листите на столетницата. По думите му единствените нови лица в червените редици са Жельо Бойчов, когото Овчаров лично е предложил за свой заместник, и Татяна Буруджиева от листата в Разград.

Депутатът на левицата от 41-вото Народно събрание обясни, че не се чувства обиден от факта, че е останал вън от списъците.

„Аз ще продължа да правя това, което съм правил досега. Оказа се, че остъплението от формални позиции не намалява нито авторитета, нито интереса към теб в обществото. По никакъв начин не са намалели тежестта ми и авторитетът ми“, категоричен бе Овчаров.

Той обаче посочи, че се съмнява жестът му към партията да има положителни последици.

„Последните 4-5 години на няколко пъти отстъпвам от определени позиции. Мотото за това отстъпване е, че идват нови реформатори, които ще направят революция в партията и в държавата. Това е последният път, в който отстъпвам, защото на нито един от столовете, от които станах, не седна реформатор и абсолютно нищо не се случи“, отсече Румен Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков