БСП пита: Къде е батко?

Елица Мартинова 27 март 2013 в 15:36 5162 5

Явор Гечев и Жельо Бойчев, Снимка: БГНЕС
Явор Гечев и Жельо Бойчев, Снимка: БГНЕС

Експремиерът Борисов да излезе публично и да даде обяснения за злоупотребите на бившия министър Мирослав Найденов и за кражбите на целия кабинет. Такъв призив отправиха на брифинг в сряда Жельо Бойчев и Явор Гечев от БСП.

България в момента е на първите страници на западните вестници и то с корупционни скандали

„Къде е Бойко Борисов? Четем и ние вас медиите, които казват няколко неща: първо, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са били пряко информирани. И ние питаме: Къде се скри Бойко? Къде отиде този мъжкар, който всеки ден уволняваше, назначаваше и поемаше личната отговорност. Знаел ли е, защото ние знаем, че той е знаел за дадения случай, и защо прикрива Мирослав Найденов и самия себе си в случая. Не е ли време да се покаже и да поеме отговорност“, коментира Явор Гечев.

От левицата показаха папка с текущите обществени поръчки на земеделското министерство. Сред тях са Оценка на икономическото въздействие на подхода ЛИДЕР с оглед на необходимостта от формиране на политика след 2013 г., Анализ за състоянието на хидромелиоративните системи, Проектиране и изработване на географска информационна система и геоинформационен инфранет и интернет за служебен и публичен достъп до гео-данните и пр. Те са на обща стойност над 15 000 000 лв.

„Това са безсмислено похарчени 15 млн. лв. за нещо, което е функция на самото министерства. Стратегии и програми, които се правят от земеделското министерство и парламентарната комисия“, допълни Гечев.

От БСП призоваха настоящия земеделски министър Иван Станков да сложи край на тези злоупотреби и да блокира обществените поръчки.

„Бойко пак се крие. Да излезе и да каже – натискал ли е пряко Светльо Симеонов да си променя показаниято по отношение на Миро Найденов. Нали той беше мъжкарят, който раздаваше правосъдие и решаваше проблемите? Защото нашите съмнения са, че това е практика и не е само при Миро Найденов. След като е знаел Бойко Борисов, защо е прикривал свой министър“, попита Явор Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!