Вицепрезидентът: ГЕРБ трябва да се върнат в парламента

OFFNews 18 юли 2013 в 16:00 2556 15

Попова взе участие в тържествената церемония в Борисовата градина в столицата
Попова взе участие в тържествената церемония в Борисовата градина в столицата

Не намеквам, категорично го казвам - ГЕРБ трябва да се върнат в парламента. Имаме нужда от отговорности на властите, от парламента в цялост и работа за благото на държавата, заяви днес вицепрезидентът Маргарита Попова.

Тя взе участие днес в тържествената церемония в Борисовата градина в столицата, с която бе отбелязана 176-годишнината от рождението на Васил Левски.

Протестиращите пред институциите граждани са обединени от загрижеността си за случващото се в държавата. Това е протест срещу пошлостите в упражняването на публичната власт и отразява общия стремеж за повече граждански контрол, каза Попова.

Крайно време е пошлите властови модели, горделивостта и малодушието в управлението да отстъпят и на тяхно място да дойдат честни и можещи хора, отстояващи своите позиции, подчерта вицепрезидентът.

Не президентската институция решава кога ще се случат изборите - това трябва да решат правителството и Народното събрание, отбеляза Маргарита Попова.

Според нея в настоящата ситуация гласът на министър-председателя и на експертите трябва да се чува по-ясно, за да е сигурно, „че на първо място се поставя народното, националното и държавническото, а не партийното“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!