Quantcast

Вигенин: Няма да е драма, ако не влезем скоро в Шенген

Последна промяна на 30 септември 2013 в 22:39 3449 23

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви, че не би драматизирал, ако шенгенското членство на България се отложи.

Според него, „можем да чакаме, докато съображенията против отпаднат“.

Държавата функционира нормално и без да е част от Шенген, ние сме в една сигурна външна граница на ЕС, Шенген е една следваща стъпка, за която сме готови, но, нали разбирате, когато по някакви причини една или друга страна не ни пуска, въпреки всичко, което направихме досега, трудно можем да се противопоставим на това нещо и ще работим за момента, в който ще бъдат оттеглени тези съображения, заяви Вигенин в Брюксел.

Министърът на външните работи смята, че резервите на Франция за влизането ни в Шенген са по-скоро вътрешнополитически.

Вигенин каза пред БНР, че му е трудно да разбере логиката в изявленията на редица френски политици, които в последните дни отхвърлиха възможността страната им да допусне България и Румъния в шенгенското пространство.

Въвели сме всички форми на контрол, разполагаме с по-добре обезпечени външни граници от някои държави, които вече са в Шенген, техническата ни готовност е призната от всички европейски институции, подчерта министърът.

По думите му, обаче, щом се стига до такава ситуация, трябва да направим и своя анализ на плюсовете и минусите от шенгенското членство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2013 в 23:18

чудя се кое е по-трагично:
- да имаш управляващи като тоя недоносен сополко
- или да си толкова овчедушен, че да им разрешаваш да те упраляват дори и още един ден?
ОСТАВКА - червена, турска, герберска и за всяка подобна смрад, която ни скапва и унищожава хубава държава от 1944 година насам!!!

01.10 2013 в 11:00

"Няма да е драма, ако допуснем и още някой EPIC FAIL", каза министърът.

01.10 2013 в 10:43

Защо всички го наричате вагинин? :)

Да не би да е пу*ка някаква?

01.10 2013 в 09:58

Драма ще е ако този продължи да е министър

01.10 2013 в 09:28

проблемът не е че не ни приемат а причината която използват, това си е повод да се вдигне достатъчно пушилка, но ние външна политика никога не сме имали, дори на глупостите на жалка Македония реагираме след месеци когато вече няма никакъв смисъл от реакция.
А че си има една пробойна "Росенец", че си има държавно контролирана/подкрепяна контрабанда на наркотици има си, но да кажат това а не че циганите са им проблема.
А и наркотиците... склонен съм да мисля че през нас не минават повече отколкото през испания и италия, ако тук мине тир, там идва кораб, може и да ги е страх че тогава от тук ще минат повече тирове отколкото от там кораби :) нищо чудно и там държавата да помага. Битката с наркотиците е загубена, няма как да се спре трафика такаче да ги легализират и след 3-5 години ще им мине модата.

01.10 2013 в 09:10

И какво толкова се чудиш, че не ни искат, бе Вагинин. Всичко сте били изпълнили, пък те, лошите чичковци от Запада не ни искали... А че реабилитирахте всички ДС агенти и ги назначихте на вълзови места, а че назначавате Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а че навсякъде е пълно с агенти на Русия и платени рубладжии?? А?!? Вагинин?!?

01.10 2013 в 09:06

Е, за теб Вагинин е ясно, че няма драма. Ако пък успеете в напъните да ни изкарате и от Европейския съюз, за да няма кой да ви се меси в геноцида над българите, още по-добре, нали?

01.10 2013 в 03:33

Мнението Ви би било валидно дотолкова, доколкото нито една държава не би упражнила ПРАВОТО си на вето при гласуване членството на България и Румъния в шенгенското пространство.

01.10 2013 в 03:30

Също толкова захабени гласове отидоха и за тиквоча, който три години и половина обясняваше, че не сме преритали за Шенген и след като не ни искат там... абе същите си ги говореше и той като Вагинин :)

01.10 2013 в 03:29

Мисля, че си неспасяем случай, Антоне! Та ти не си разбрал едно от основните предимства на евро-интерграцията. Следвайки пътят на твоята логика е необходимо между българските общини да се поставя караул и бодлива тел за да не могат свободно да мигрират граждани от малките градове към големите... иначе сакън, би могла да се изнесе РОБотна ръка за столицата или да се повиши престъпността в малките градове, след като се обезлюдят и населението в тях обеднее поради ниска конкурентноспособност.