В РИК-Кюстендил пазели 30 000 незаконни бюлетини

Елица Мартинова 12 май 2013 в 13:29 2379 1

Бюлетини, Снимка: БГНЕС, Архив
Бюлетини, Снимка: БГНЕС, Архив

Неправителствената организация „Сдружение България на гражданите“, от която се роди партията на Меглена Кунева, е подала сигнал, че в РИК-Кюстендил се пазят 30 000 незаконни бюлетини. Служители на Криминална полиция са направили обиск и Районната прокуратура в Кюстендил е образувала бързо досъдебно производство.

„Сдружение България на гражданите“ е една от организации, регистрирани в ЦИК като организация наблюдател за парламентарните избори с над 300 регистрирани наблюдатели.

От организацията са получили анонимен сигнал, че в стаята в сградата на общинската администрация в Кюстендил, която е извън сектора на видеонаблюдение, се съхраняват 30 000 бюлетини. Според източника на НПО-то тези книжа са предвидени за фалшификация на вота в Кюстендил и Дупница.

След сигнала на „Сдружение БГ“ в сградата на Община Кюстендил са изпратени служители на Криминална полиция, които са извършили обиск.

От Районната прокуратура са информирали „Сдружение България на гражданите“, че е образувано бързо досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 12 май 2013 г. е направен опит за преправяне на изборните резултати.

От прокуратурата не са уточнили броя и характера на намерените бюлетини и все още не дават подробноси по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови