Турският посланик: Надпреварваме се с времето. Имаме нужда от още спасители

Има двама души с двойно гражданство, които все още са в неизвестност, съобщи Секизкьок

OFFNews 08 февруари 2023 в 20:45 2493 0

 Айлин Секизкьок

Снимка FB/Aylin Sekizkok

Посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок

Надпреварваме се с времето. Имаме нужда от още спасители, каза пред Нова телевизия посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок.

"Състезаваме се с времето. След четвъртък няма да имаме никаква надежда за спасяване на оцелели изпод руините. Имаме нужда от изпращането на още спасителни екипи. Имаме нужда и от палатки, одеала, генератори и отоплителни уреди за пострадалите от труса", каза тя.

"Страхувам се, че броят на загиналите при труса ще продължи да нараства. Информацията се променя всеки част. Говорим за население, което е два пъти по-голямо от населението на България. Разрушенията са огромни. Бяхме подготвени. Знаем, че се намираме на разломна линия. Но трусове с магнитуд от 7,7 и 7,5, които едновременно ни разтърсиха – това е нещо невероятно."

По думите ѝ има двама души, които са с двойно – българско и турско гражданство, които все още са в неизвестност.

„Това, което ние знаем, че има двама български граждани, за които предполагаме, че са изчезнали. Най-точна информация обаче може да даде посланика на България в Турция Ангел Чолаков, който в момента е в Адана. Той незабавно замина за района на бедствието, където текат спасително-издирвателни операции, за което му благодарим”, посочи дипломатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови