Трима са обирджиите в "Слатина", версии няма

25 януари 2013 в 10:10 1898 1

Обир. Снимка: БГНЕС
Обир. Снимка: БГНЕС

Нападателите, които обраха вчера вечерта инкасов автомобил в столичния кв. "Слатина", са били трима, съобщи директорът на СДВР Валери Йорданов.

„Не мога да кажа, дали наистина са били въоръжени и с какво точно са били въоръжени, защото все пак това са данни на нападнатите. При положение, че те не са били въоръжени, могат да кажат какво ли не, за да оправдаят своето бездействие”, коментира той. 

Йорданов уточни, че откраднатата сума е 173 хил. лв. (по първоначална информация вчера беше 250 хил. лв.).

По думите на шефа на СДВР действията на служителите на инкасо фирмата са били в разрез с всякакви инструкции по отношение на мерките по безопасност и обезопасяване на ценни пратки.

„Версии на този етап няма ясно изразени. По отношение на това как точно се е извършвало инкасото и са се събирали парите, как са се охранявали, най-вероятно извършителите са наблюдавали, направили са им впечатление занижените мерки за сигурност и са предприели тези мерки за извършване на това престъпление", предполага Валери Йорданов.

Според него това не е поредният обир, а е поредният случай, в който се подценяват мерките за безопасност "и се разнасят такива пари в центъра на София, които не са с надеждна охрана". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!