Транспортният министър се извини на "употребения" еврокомисар

Последна промяна на 26 юни 2013 в 16:33 2141 5

Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Данаил Папазов се е извинил на еврокомисаря по регионалното развитие Йоханес Хаан заради това, че замеси името му в лансирането на заместника си Петър Володиев Киров. Това съобщи той днес след заседанието на кабинета. „Изпратил съм вчера извинително писмо до г-н Хаан за недоразумението, което се получи“, каза Папазов.

„Опитах се два пъти лично да вляза в контакт с него, но не успях по простата причина, че той беше ангажиран. Днес отново ще направя такъв опит. Ако не, ще поднеса личните си извинения на срещата, която предстои в Европейската комисия на 11 юли”, посочи Папазов.

Повод за скандала бе изказването на министъра, че Петър Киров имал препоръки лично от еврокомисаря. Киров е сил на Володя Киров - висш партиен кадър на БСП и бивш шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

„Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек”, заяви вчера Хаан по адрес на новоназначения зам.-министър. Комисарят поиска извинение от Папазов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2013 в 22:09

Обидно ми е, че това е български министър, министър на моята държава. Просто нямам думи, отвратен съм.
Пред време моят министър-председател (Борисов) се хвалеше, че Меркел и Обама са го приемали, разговаряли с него, сиреч са го уважавали.
Опитвам се да си представя турски или гръцки министър да се извивява на европейски комисар или да се хвали, че другите го уважават!
Ако тези хора правят това в лично качество, тяхна си работа. Но те представят всички нас и унизителното им поведение е обидно за цялата ни нация!

26.06 2013 в 19:03

Какво се назначавате бре Наглеци....

до няколко дни, ще гледате парламента само отвън!!!

Комунистите вън!

26.06 2013 в 17:35

Лъжлива свиня.

26.06 2013 в 17:32

„Опитах се два пъти лично да вляза в контакт с него, но не успях" -- голямата полза от министри, на които в Европа не им вдигат телефона...

26.06 2013 в 16:41

Остана ли някой жив дето още не се е извинил?
Толкова извинения не съм си и представял, че могат да се поискат за толкова кратко време.