Транспортният министър се извини на "употребения" еврокомисар

26 юни 2013 в 16:33 2918 5

Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Данаил Папазов, министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Данаил Папазов се е извинил на еврокомисаря по регионалното развитие Йоханес Хаан заради това, че замеси името му в лансирането на заместника си Петър Володиев Киров. Това съобщи той днес след заседанието на кабинета. „Изпратил съм вчера извинително писмо до г-н Хаан за недоразумението, което се получи“, каза Папазов.

„Опитах се два пъти лично да вляза в контакт с него, но не успях по простата причина, че той беше ангажиран. Днес отново ще направя такъв опит. Ако не, ще поднеса личните си извинения на срещата, която предстои в Европейската комисия на 11 юли”, посочи Папазов.

Повод за скандала бе изказването на министъра, че Петър Киров имал препоръки лично от еврокомисаря. Киров е сил на Володя Киров - висш партиен кадър на БСП и бивш шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

„Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек”, заяви вчера Хаан по адрес на новоназначения зам.-министър. Комисарят поиска извинение от Папазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови