Quantcast

Цветлин Йовчев: МВР търси по снимки 39 нарушители от нощта с белия автобус

Последна промяна на 01 септември 2013 в 19:03 4176 25

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Полицията търси по снимки на 39 души, извършили нарушения в размирния 23 юли, когато депутати бяха евакуирания с прословутия бял автобус от парламента.

Това заяви в предаването "Фронтова линия" на Мартин Карбовски вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Някои от нарушителите вече са идентифицирани. "Имаме неустановени 39 души, имаме снимките им. Ще ги установим всичките и оттам нататък ще действаме по закона, както и досега. На някои ще бъдат повдигнати обвинения – в зависимост кой какво е правил", заяви министърът.

По думите му полицията в нощта на голямата блокада полицията се е справила добре и въпреки провокациите е запазила спокойствие.

Йовчев коментира и очакваното активизиране на антиправителствените протести с началото на есенната сесия на парламента, която започва на 4 септември. Той посочи, че полицията не толерира блокадите и затварянето на пътища и ще направи всичко възможно срещу тях, но стига това да не изисква употреба на сила извън допустимите рамки.

Полицията няма да има заповед да упражнява насилие, но ако обстоятелствата налагат да защити български граждани, в рамките на закона униформените ще употребяват сила, каза МВР шефът.

„Винаги сме готови и трябва да бъдем готови за протестите. Няколко пъти имаше идеи и сигнали за куки, имаше провокатори на протеста. Ще направим всичко възможно, имаме достатъчно сили и добра организация, така че да не допуснем нарушаване на обществения ред. Демокрацията има съществена характеристика – насилието не се приема под каквато и да е форма”, заяви министърът.

Дали ще си тръгне правителството или не, зависи от парламента. Ако допуснем правителството да си тръгне заради прецедент, че няколко хиляди души заплашат и провокират насилие, тогава накъде отиваме? Това не е демокрация. Не бива да правим този прецедент, коментира Цветлин Йовчев.

Той се спря и на проблема с битовата престъпност, която по думите му е добила такива размери, че е въпрос на национална сигурност. В момента МВР подготвя мерки срещу този вид престъпност, които се очаква да дадат резултат до 2-3 месеца. "Трябва да осигурим полицията да е там, където има нужда от нея. Сега по обективни и субективни причини не е така", каза Йовчев. Планира се нова интерактивна карта на проблемните места и възстановяване на нещатните сътрудници на МВР, за да могат хората по места да съдействат на полицията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2013 в 15:20

Цветлин Йовчев ще арестува 39 нарушители начело на които извършителят на золума - Йордан Цонев, както и 38 полицаи от спец. отряда, които нанесоха побой над граждани

02.09 2013 в 09:57

"Ако допуснем правителството да си тръгне заради прецедент, че няколко хиляди души заплашат и провокират насилие, тогава накъде отиваме? Това не е демокрация. Не бива да правим този прецедент, коментира Цветлин Йовчев."
Забелязахте ли? Обърнете отново внимание:
"няколко хиляди души заплашат и провокират насилие"!!!
А сега да припомним още един цитат:
"До момента официалните данни, разпространявани от МВР рядко надхвърлят 3000 души на протест."
Ако бях (а аз съм) интернет лумпен, бих заподозрял, че според МВР и Цветлин Йовчев, всеки протестиращ е провокиращ насилие индивид!
Имат неустановени още само 39 души, но им имат снимките!?

02.09 2013 в 09:38

Приятели,
И аз съм страшно изнервен, когато им чета и гледам интервютата на тези хора - това да ми говорят за 'демокрация', кое и какво била тя всъшност и прочие и прочие.. но нека не се разсейваме и ядосваме на тези индивиди, а да се съсредоточим и да им кажем, че демокрация значи, че народът управлява (в уикипедия така пише поне), а народът казва едно и само едно: ОСТАВКА!! ОС-ТАВ-КА!!

02.09 2013 в 09:30

Йовчев е престъпник. Той трябва да каже, кой даде заповедта милиционерите да не носят отличителни знаци. Също така не е отговорил на въпроса, дали са идентифицирани полицаите, които биха протестиращи без причина. А също така, дали все още смята работата на полицията за перфектна и защо? Тези заплахи, които се опитва да отправя от телевизионния екран няма да уплашат никого.

02.09 2013 в 09:16

В българия никои аз нищо не отговаря - ей го тока до мен има 50 коли паркирали неправилно, пречат и застрашават живота на минаващите (доста майки с деца че тука има и някакво дестко заведение) но този опит за убийство който остава безнаказан всеки ден .. а ти ми говориш за връзкарите че ще си получат залуженото хаха. Да ама не ..

02.09 2013 в 09:14

е поне 20 години ще го търсят докато мине давност. Единия от организаторите на случката с бели автобус е забелязан да си купува апартамент за 150,000 лева миналата година на чаталджа и сега го разследват.
Интересното е че апартамента определено струва 4-5 пъти повече или почти колкото 6-те апартамент ана един друг такъв министър ... заподозрян исках да кажа.

02.09 2013 в 09:12

Кога карбовски е бил обществено значим? Винаги е бил едностранно гледащ и винаги е бил мега дебил. Винаги е слъжил с/у България, просто сег асе случва нещо което ви касае и разбирате за какво става въпрос. Карбовски не се е променил на нота. винаги си е бил леке.

02.09 2013 в 09:10

Еми първата снимка е качена. :)

02.09 2013 в 07:13

Всеки видя нарушителите, те бяха с каски и маски, но имаха номера. Крадеца вика дръжте крадеца. Другаря Йовчев след време ще отговаря за "брилянтната си операция". Да се надяваме, че този ден е близо.

02.09 2013 в 04:54

Снимката горе напомня афиш на илюзионист