Цветанов: Винаги сме се опитвали да увеличим доходите

Елица Мартинова 11 март 2013 в 09:06 1800 9

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

„С премиера Борисов винаги сме се стремили да търсим начини за увеличаване на доходите. Премиерът винаги се е вслушвал във финансовите експерти – в министъра на финансите Симеон Дянков, в еврокомисаря Кристалина Георгиева“, заяви пред БНТ в понеделник вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов.

Подобно на регионалния министър в оставка Павлова, Цветанов също се отрече от строгата фискална политика, която водеше колегата му Дянков.

„Държавата можеше да има по-голям дефицит – това беше грешка“, отсече Цветанов.

Той коментира, че управляващите в оставка от ГЕРБ са допускали и грешки, но призова хората да не забравят стореното от 2009 г. насам. Цветанов обясни, че основата на предизборната им кампания ще бъде именно това – отчет за всичко свършено.

„ГЕРБ ще представи предизборната кампания чрез това, което е реализирала – реален отчет, за реално свършената работа. Всичко това, което беше направено в сферата на земеделието, инфраструктурата, културата, беше свършено от това правителство. Ще можем да покажем резултатите в предизборната кампания. Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена“, призова Цветанов.

Той коментира още, че червената светлина, която България получи за Шенген, е плод на вътрешни политики на Германия. По думите му не става въпрос за недостатъци в системата на страната ни, а за предстоящите избори в Германия.

„В момента дебатът вече се изнесе към Германия, защото там през месец септември предстоят избори. В момента социалните им фондове изключително бързо се изпразват от огромния миграционния поток към Германия. Сега се опитваме на експертно ниво да се очертаят стъпки, с които да бъдем партньори с Германия и да търсим възможности да ограничим евентуалното организиране на подобни групи, които натоварват социалната система на Германия“, обясни Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков