Алексей Петров: Виждал съм Митко Каратиста пред кабинета на Бойко Борисов

Последна промяна на 09 март 2013 в 19:33 13663 15

Алексей Петров
Алексей Петров

Виждал съм Митко Каратиста пред кабинета на Бойко Борисов. Това заяви Алексей Петров в предаването на Саша Диков по Нова телевизия.

Димитър Николов Стефанов или Митко Каратиста нашумя преди няколко месеца, когато се разбра, че е в Надзорния съвет на ЧЕЗ. Първоначално се смяташе, че той е представител на държавата в ЧЕЗ. Впоследствие обаче се оказа, че е избран в надзора от чешките собственици на компанията.

Вижте, Митко Каратиста няма капацитет да управлява енергийна компания. Неговата задача в ЧЕЗ е съвсем друга, коментира още Петров.

Странната трансформация, в която бившият шофьор на Румен Николов - Пашата изведнъж стана енергиен експерт във енергоразпределенителното дружество е сред най-големите мистерии на управлението на ГЕРБ. Каратиста бе и парламентарен сътрудник на депутата от ГЕРБ Иван Божилов.

Легия "Антимафия" многократно призоваваше Бойко Борисов да каже дали познава човек с прякор Каратиста. Борисов отклоняваше въпросите доскоро, когато заяви, че Каратиства е придружавал Алексей Петров, когато той е дошъл да му предостави материали срещу Сергей Станишев.

В разхвърляното интервю, в което Сашо Диков обвини на няколко пъти Алексей Петров, че се измъква от конкретни отговори, Петров успя да каже още една новина: че Бойко Борисов е арестуван в Унгария преди време.

Така Петров отново даде храна на версията, че името Буда е избрано за досието на Бойко Борисов, след като премиерът в оставка е хванат да краде коли в унгарската столица.

Версията за пръв път бе разказана от Велизар Енчев в биографичната му книга "Аз бях в разузнаването".

OFFNews изпрати запитване до унгарското министерство на вътрешните работи дали на територията на Унгария някога е арестувано лице с имена Бойко Методиев Борисов. До момента обаче нямаме отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2013 в 20:13

Тия двамата за много тъпи ни имат.Цялото интервю беше такъв цирк,че сложиха ножа и на Догановия "атентат".През цялото време Диков се правеше ,че натиска Петров да отговаря на "неудобни" въпроси,а всъщност целта беше Трактора да подхвърли няколко мръсотийки за Бойко Борисов.Направо ми се драйфа от лай...а,които се сипят отвсякъде и от всякакви.

10.03 2013 в 16:00

Предния коментар се затри нейде, та го повтарям:
Ето ти обещаната снимка, чадо: http://www.capital.bg/shimg/zx620y348_1045102.jpg - Боко на годишния юбилей на СИК, в компанията на двама от съдружниците в Интергруп Венци Стефанов и Румен Пашата. Другите съдружници са Маджо и Големия Маргин. Интергруп е холдинга на СИК. Ето ти и източника: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/
Та "ловеца на мутри" е отишъл да ги лови, а? Да си глътне коктейлчето и ги почва?
Дедо ти поп си използва само акъла, дето му е в главата. Колкото - толкова, но око да види, ръка да пипне.
Докато твоето е клиничен случай на СМРАД (средство за манипулация, реклама, агитация и дезинформация).

10.03 2013 в 15:42

ПП Забравих - тия от Позитано имат огромни заслуги за израстването на Боко. Те го назначиха за шеф на охранителна фирма, те му организираха фирмата (той и тогава си беше умничък, както и сега), те го туриха да охранява (т.е. наблюдава) Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, те и Доган го направиха главен секретар, те го подпряха за кмет, те и Доган го подпряха на предишните избори...

10.03 2013 в 13:19

Попе, пишеш "Тогава мутрата (да ти пущим снимката с Венци Стефанов и Румен Пашата?), дето напуснала МВР, за да запази членството си в БКП, ще бъде сред тия “хвърлени без съд и присъда в затворите за 10 години, докато се оправи страната”, нали така?"
Въпросът ми е с какъв акъл обявяваш ловеца на мутри(Бойко) за мутра(като Трактора)? От Позитано ли ти наляха този акъл?

10.03 2013 в 09:25

Да, и на мен идеята за 10 годишен затвор за "изявените" кадри на "прехода" ми допада много! :) Също и да им се осигури комфорт и добри условия за работа! Защото ние мислим и за тяхното психично здраве - точно, колкото и те за нашето.

Една добра идея и от Анализатор...

10.03 2013 в 08:06

А стига с тоя Ахтапод, де! Три години и половина не му стигнаха на Цецко да намери доказателства, освен кошаревски свидетели втора употреба!
Тва за военния режим ми допада, макар да е идея на Веждичката.
Тогава мутрата (да ти пущим снимката с Венци Стефанов и Румен Пашата?), дето напуснала МВР, за да запази членството си в БКП, ще бъде сред тия "хвърлени без съд и присъда в затворите за 10 години, докато се оправи страната", нали така?
Или не се сещаш за кого иде реч?

10.03 2013 в 07:25

И още нещо важно съобщи офицер Петров - Бойко, Митко Каратиста и някой в ЧЕЗ формират ОПГ. Това тепърва ще става ясно на българите, а и на чехите.....

10.03 2013 в 05:00

Това е интересна идея! Вкарваме мутрите - като горната на снимката, бившите комунистически величия и велможи, както и техните помагачи - бившите ченгета от зловещата Държавна Сигурност, за определен период от време в пандиза. Без да ги избиваме - хуманно! Даже ако трябва, за пред очите на Европа, им осигуряваме комфорт в килиите :-). Просто ги изолираме от гражданското общество, нищо повече. Образно казано отделяме тумора от тялото временно. Докато те са в затвора, обществото оздравява и набира достатъчно съпротивителни сили срещу подобни тумори, а от друга страна и те се променят дотолкова, че като бъдат отново пуснати, не могат да вредят. В такъв случай докато са в затвора, комфортът за тях е задължителен - те трябва да се убедят в предимствата на западната демокрация, ползвайки най-добрите стоки на капиталистическата продукция :-) Естествено най-добрите стоки ще са за най-добрите работници между тях - " Arbeit macht Frei!" Те трябва да възстановят щетите, които са нанесли на обществото, с труд. Точно трудът ще ги промени. Така както е променил маймуната и тя се превърнала в човек.

10.03 2013 в 01:52

Този човек...сигурна съм, че движещият му мотив не са парите, а усещането за власт над хора и събития, на лицето му е изписано

10.03 2013 в 00:28

xa xa xa xa" hvanali premiera va ostavka da krade koli v Ungaria"xa xa xa xa xa

<em>Моля, пишете на кирилица.</em>